Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Land Rover Discovery Sport 2020: Plug-in υβριδική ανανέωση

Land Rover Discovery Sport 2020: Plug-in υβριδική ανανέωση

Το μικρό Disco προετοιμάζει την ανανεωμένη του εκδοχή η οποία θα εστιάσει στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του με την ένταξη ενός plug-in υβριδικού συνόλου και ήπιας υβριδικής τεχνολογίας στην γκάμα κινητήρων.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H βρετανική φίρμα ξεκινά τη διαδικασία ανανέωσης του Discovery Sport το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να προβάρει ορισμένες αλλαγές που θα επιχειρήσουν να το «συμμορφώσουν» με τις ολοένα πιο αυξημένες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων.

Υπό αυτό το σκεπτικό ωστόσο, κυρίαρχο στοιχείο των αλλαγών που θα φέρει η ανανέωση στο Discovery Sport είναι η ένταξη ενός plug-in υβριδικού συνόλου το οποίο πριν την προσθήκη στην γκάμα του μικρού Disco θα κάνει πρεμιέρα κάτω από το καπό της νέας γενιάς του Evoque που αναμένεται εντός του 2019.

Αν και στην περίπτωση του Evoque, η νέα γενιά συνεπάγεται την μετάβαση σε μια νέα αρχιτεκτονική την οποία η βρετανική φίρμα ονομάζει Premium Transverse Architecture (PTA), το ανανεωμένο Discovery Sport θα παραμείνει στην ίδια D8 πλατφόρμα, η οποία ωστόσο όπως διευκρινίζουν οι Βρετανοί μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να υποδεχτεί τα μέρη του plug-in υβριδικού συνόλου.

Με δεδομένο ότι εκτός από το παραπάνω σύνολο, η Land Rover σχεδιάζει να συνδυάσει τους κινητήρες Ingenium με επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48Volt, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε και τέτοιου είδους τεχνολογία στο Discovery Sport με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητάς του και τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Εκτός από τις νέες τεχνολογίες μηχανικών συνόλων, το νέο Discovery αναμένεται να επωφεληθεί επίσης και από ένα νέο σύστημα infotainment, το Touch Pro Duo, το οποίο αποτελείται από δύο οθόνες –μια για τον πίνακα οργάνων και μία αφής για τις λειτουργίες των περιφερειακών συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας- και το οποίο θα οδηγήσει στον πλήρη ανασχεδιασμό της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό.

Αυτό που δεν αναμένεται να αλλάξει δραστικά είναι η εμφάνιση του Discovery Sport με τις αλλαγές να περιορίζονται στα απολύτως εθιμοτυπικά απαραίτητα ανασχεδιασμένα φώτα, γρίλια και προφυλακτήρες με δεδομένη και το ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το «αγαπημένο» των Βρετανών καθώς αποτελεί τη δημοφιλέστερη βάσει πωλήσεων πρόταση της Land Rover στη Γηραιά Αλβιόνα.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024