Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLE 2019: Τεχνολογικός πολιτισμός

Mercedes-Benz GLE 2019: Τεχνολογικός πολιτισμός

Η νέα γενιά του πολυτελούς SUV της γερμανικής φίρμας αποκαλύπτεται, περιλαμβάνοντας πλήθος τεχνολογικών νεολογισμών σε κάθε πτυχή της, μεταξύ των οποίων και ένα νέο, προαιρετικό σύστημα το οποίο προσαρμόζει ξεχωριστά την ενεργή αερανάρτηση σε κάθε τροχό.

Μετά από πλήθος κατασκοπικών λήψεων και teasers, η νέα GLE αποκαλύπτεται, προβάλλοντας ένα πολύ πιο εξελιγμένο τεχνολογικά χαρακτήρα που φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο για την κατηγορία.

Ξεκινώντας από την σχεδίαση, εκτός από την αισθητική ανανέωση, οι γραμμές της GLE εγγυώνται αεροδυναμικό συντελεστή 0,29 -έναντι 0,32 στην προηγούμενη εκδοχή της- μέγεθος το οποίο της εξασφαλίζει τον τίτλο του πιο αεροδυναμικού SUV της κατηγορίας του.

Παράλληλα με τη βελτιωμένη αεροδυναμική, η νέα GLE έχει αυξήσει τις διαστάσεις της, συνεπικουρούμενου ενός μεγαλύτερου κατά 8,0 εκατοστά μεταξονίου, το συνολικό μήκος του οποίου φτάνει πλέον τα 2,995 μέτρα.

Αυτό συνεπάγεται περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό η οποία, σε απόλυτους αριθμούς, μεταφράζεται σε επιπλέον 6,9 εκατοστά για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος ενώ η νέα σχεδίαση, εξασφαλίζει επίσης και 3,3 εκατοστά καθ΄ύψος. Όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να επιλέξουν και επταθέσια διαμόρφωση.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες αρχικά, η Mercedes-Benz ανακοινώνει στοιχεία και προδιαγραφές για την έκδοση GLE 450 4MATIC η οποία εφοδιάζεται με ένα νέο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης επικουρούμενο από παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt. Τις προδιαγραφές του συνόλου συμπληρώνει το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic το οποίο θα αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των εκδόσεων της νέας GLE.

Η ισχύς του εξακύλινδρου κινητήρα στη συγκεκριμένη έκδοση διαμορφώνεται σε 367 ίππους και 500 Nm ροπής ενώ στιγμιαία ο οδηγός μπορεί να εκμεταλλευτεί τους επιπλέον 22 ίππους και τα 250 Nm ροπής του επικουρικού ηλεκτρικού συστήματος EQ Boost το οποίο επίσης λειτουργεί και ως σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση, προσκομίζοντας μεγαλύτερα οφέλη σε επίπεδο αποδοτικότητας.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της γερμανικής φίρμας, στις εκδόσεις της GLE θα συμπεριληφθεί επίσης και μια plug-in υβριδική diesel έκδοση.

Τις προδιαγραφές της, θα συμπληρώσει η αναβαθμισμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης με «αρετές» ημιαυτόνομης οδήγησης που υπόσχονται να κάνουν την ζωή του οδηγού ευκολότερη σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο παλμαρέ ασφάλειας της νέας GLE περιλαμβάνεται μια βελτιωμένη εκδοχή του Active Distance Assist Distronic το οποίο, συνεργαζόμενο με τα συστήματα επιτήρησης του αυτοκινήτου και αξιοποιώντας δεδομένα για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε ταχύτητα 100 χλμ./ώρα. Έτσι, αν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα σταματήσουν τα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων θα μπορούν να αποτρέψουν ενδεχόμενο ατύχημα.

Στους τεχνολογικούς νεολογισμούς της GLE συγκαταλέγεται και το νέο, προαιρετικό σύστημα E-Active Body Control το οποίο έγκειται στην παρουσία ενός ηλεκτρικού κυκλώματος 48 Volt το οποίο στις αλλαγές κατεύθυνσης, προσαρμόζει, για κάθε τροχό ξεχωριστά, το ύψος της αερανάρτησης με το σκεπτικό της μείωσης των κλίσεων του αμαξώματος και της ενίσχυσης της παρεχόμενης άνεσης. Το σύστημα, συμβάλλει επίσης στην μεγιστοποίηση της πρόσφυσης στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Το παρών στο τεχνολογικό παλμαρέ της GLE, δίνει επίσης το ευφυές infotainment με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που έκανε πρεμιέρα στην A-Class και το οποίο στην περίπτωση GLE είναι διαχειρίσιμο μέσω του γνωστού διδύμου ενιαίων οθονών αφής οι οποίες όμως έχουν διαγώνιο 12,3 ιντσών.

Επίσης στη λίστα εξοπλισμού συγκαταλέγονται και πλείστα συστήματα που φιλοδοξούν να δώσουν το στίγμα της πολυτέλειας μεταξύ των οποίων το σύστημα ευεξίας Energizing Comfort το οποίο στην προκειμένη περίπτωση περιλαμβάνει «ενεργά» μπροστινά καθίσματα που πραγματοποιούν συνεχώς μικροπροσαρμογές ανάλογα με τη στάση σώματος του καθήμενου με στόχο μια πιο άνετη και ξεκούραστη εμπειρία.

H πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της νέας GLE θα πραγματοποιηθεί στην διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου με την προοπτική να διατεθεί από τις αρχές του 2019.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024