Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μαλώνουν για το ποιος τσάκισε περισσότερο την οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μαλώνουν για το ποιος τσάκισε περισσότερο την οικονομία

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι δυστυχώς για άλλη μια φορά τα κόμματα θα μαλώσουν για το παρελθόν. Ο γόνιμος διάλογος και η αντιπαράθεση πάνω σε προτάσεις για τη βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής του πολίτη φαίνεται ότι και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο... αναβάλλεται.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι δυστυχώς για άλλη μια φορά τα κόμματα θα μαλώσουν για το παρελθόν, σε μια κόντρα για το ποιος έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία, ποιος τσάκισε περισσότερο μισθούς και συντάξεις.

Ο γόνιμος διάλογος και η αντιπαράθεση πάνω σε προτάσεις για τη βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής του πολίτη φαίνεται ότι και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο… αναβάλλεται.

Η σφοδρή αντιπαράθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη για το ποια κυβέρνηση έπληξε περισσότερο την ανάπτυξη, το εισόδημα, τις συντάξεις, σε τηλεοπτικό πάνελ στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας σχολιάστηκε εντόνως.

Ενδεικτικό της επιτυχίας και της έντασής της ήταν ότι σήμερα γράφεται το «δεύτερο μέρος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε φόρους της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, με τον κ. Τζανακόπουλο να του απαντά ότι ψεύδεται και ότι τα στοιχεία στα οποία παραπέμπει αφορούν άλλα μεγέθη και όχι το ύψος των φόρων.

Συνέχεια λοιπόν στη χθεσινή αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για κρίσιμα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με αναρτήσεις στο twitter δηκτικών σχολίων, στοιχείων και πινάκων.

Το γάντι σήκωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας του με εκτενή ανακοίνωση που επίσης φιλοξενεί στοιχεία και πίνακες.

Πόλεμος μέσω twitter

Στο πρώτο tweet ο κ. Χατζηδάκης μιλούσε ουσιαστικά για αποκατάσταση της αλήθειας μέσω της παράθεσης συγκεκριμένων στοιχείων, ενώ ως προς την αμφισβήτηση των στοιχείων αυτών από τον κ. Τζανακόπουλο σχολίασε μόνο ότι «ο καθένας έχει την ταυτότητα και τη διαδρομή του.

Σκληρή και η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Χθες είπα ευθέως στον αντιπρόεδρο της ΝΔ κύριο Χατζηδάκη ότι είναι ψεύτης. Το επαναλαμβάνω σήμερα», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Τζανακόπουλος και εξηγεί:

«Χθες παρουσίασε ένα πίνακα που αποτυπώνει τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα. Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σήμερα όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται αλλά ζητάει και τα ρέστα».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του υπό τον σκωπτικό τίτλο: «Την επόμενη φορά κύριε Χατζηδάκη να βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε», ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι ο νέος πίνακας που παρουσίασε – σήμερα – ο κ. Χατζηδάκης «δείχνει μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% ΑΕΠ.».

«Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κος Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;», ερωτά ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατόπιν αυτών, παρουσιάζει τον πίνακα της Eurostat «που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ, στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην ΕΕ και την 6η στην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης:

«Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%» προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος

Ο πίνακας που ανάρτησε ο κ. Χατζηδάκης φαίνεται στο ακόλουθο tweet:

Κόντρα για την Ανάπτυξη

Ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαλεί τον κ. Χατζηδάκη για όσα αναφέρει για την ανάπτυξη.

Ειδικότερα με ανάρτησή του στο twιtter ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την ανάπτυξη» επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και κατηγορώντας τον κ. Τζανακόπουλο ότι όταν του έδειξε αυτά τα επίσημα στοιχεία τα αμφισβήτησε.

Απαντώντας λοιπόν στην παραπάνω ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει: «ο κύριος Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη.»

«Ποιος; Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014. Οι άριστοι τεχνοκράτες της ΝΔ δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πυρά ανταλλάσσουν και για το Ασφαλιστικό

Σε σκληρό τόνο απαντά ο κ. Τζανακόπουλος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και σχετικά με το ασφαλιστικό.

«Στα ασφαλιστικό, που ο κ. Χατζηδάκης τολμά να επικαλείται ως επιχείρημα» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος, «τον ενημερώνω ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ.»

» Και παρ’ όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις».

Παραθέτει επ’ αυτού τον σχετικό πίνακα με το σχόλιο: «εξαιρετικά αφιερωμένος στον κο Αντιπρόεδρο»

Συντάξεις και εισφορές επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι κ.κ Τζανακόπουλος και Χατζηδάκης και για τις περικοπές των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών.

Στο tweet που πυροδότησε την οργή του κ. Τζανακόπουλου ο Κωστής Χατζηδάκης κάνει λόγο για «21 περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» παραθέτοντας πίνακα του Γ.Βρούτση και επιπλήττοντας τον κ. Τζανακόπουλο για τη συμπεριφορά του.

Για «ορισμό αλχημείας» μιλά ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στο παραπάνω tweet.

«Όσο για 21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε ο κος Χατζηδάκης αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, σημειώνει πως «εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η ΝΔ και είχε ψηφίσει ο ίδιος».

Επίσης, αναφέρει ότι «συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012 και ότι μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%.»

«Φαίνεται ότι ο κος Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και το μηχανισμό της προπαγάνδας του» καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024