Τουρλού με κολοκυθοκορφάδες 

Προετοιμασία: 20 λεπτά, Μαγείρεμα 35 λεπτά

Υλικά για 6 ατομα

500 γραμμ. φασολάκια, τσαουλιά

1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό κολοκυθοκορφάδες, σε κομμάτια (οι κορφές των βλαστών, θα τους βρείτε στη λαϊκή)

500 γραμμ. κολοκυθάκια, σε χοντρές ροδέλες

3 πιπεριές κέρατο, χωρίς τα σπόρια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας (στο κοτόπουλο ταιριάζουν: η μουστάρδα σε σκόνη, η πάπρικα, κάθε είδους πιπέρι κλπ).

1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 μελιτζάνες αργίτικες, σε ροδέλες

1 ματσάκι δυόσμου (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα,

200 γραμμ. φέτα, χοντροκομμένη

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις ίνες από τα φασολάκια και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κολοκυθοκορφάδες, τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε, να σκεπαστούν με τη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε. Είναι εξίσου νοστιμότατο χλιαρό, κρύο ή ακόμη και την επόμενη ημέρα.

Πηγή: Γευσιγνώστης