Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Πομπέο για την εθνική επέτειο της ΠΓΔΜ με αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα Πομπέο για την εθνική επέτειο της ΠΓΔΜ με αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών

«Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου», αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Πομπέο προσθέτοντας ότι «σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών»

Στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται δήλωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που έγινε με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου», αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Πομπέο που εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», συνεχίζει, «η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή. Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη Μακεδονία καθώς προχωρά για να καταλάβει τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια. Προσβλέπουμε σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο χωρών» καταλήγει ο κ. Πομπέο.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024