Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται να είχε ο δράστης της επίθεσης σε τράπεζα στο Σινσινάτι

ΗΠΑ: Ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται να είχε ο δράστης της επίθεσης σε τράπεζα στο Σινσινάτι

Προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με τρεις νεκρούς σε τράπεζα του Σινσινάτι στο Οχάιο των ΗΠΑ ταυτοποιήθηκε ως ο Όμαρ Περές, 29 ετών, και σύμφωνα με την αστυνομία έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Περές άρχισε να πυροβολεί γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν στο λόμπι του κτιρίου των 30 ορόφων όπου στεγάζεται η Fifth Third bank στην επιχειρηματική συνοικία του Σινσινάτι.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ένας εκ των οποίων υπέκυψε επί τόπου, ενώ δύο ακόμη αφού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης, που έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, δεν έχει καμία σχέση με την τράπεζα.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Σινσινάτι Έλιοτ Άιζακ αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην «πιθανότητα» ο Πέρες – που ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο όπλο 9 χιλιοστών το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα και περίπου 200 σφαίρες– να έπασχε από «ψυχολογικά προβλήματα».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά πώς ο δράστης κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο της τράπεζας, στο οποίο υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Σύμφωνα με την Fifth Third Bank, ο δράστης δεν είναι εργαζόμενός της», τόνισε η Τίφανι Χάρντι εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος του Σινσινάτι Τζον Κράνλεϊ χαιρέτισε την άμεση επέμβαση πολλών αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο απολογισμός ίσως ήταν βαρύτερος.

«Φαίνεται ότι πυροβολούσε εναντίον αθώων θυμάτων», πρόσθεσε ο Κράνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Η αστυνομία μετέβη στο σημείο σε μερικά δευτερόλεπτα, στην κυριολεξία».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πράξη τερατώδους βίας εναντίον αθώων ανθρώπων και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους», τόνισε. «Συμβαίνει πολύ συχνά σε όλη τη χώρα και εμείς, ως χώρα, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το σταματήσουμε».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024