Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο ακόμα συνεργάτες του Τραμπ κατέθεσαν για ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

Δύο ακόμα συνεργάτες του Τραμπ κατέθεσαν για ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

Στενοί συνεργάτες του Ρότζερ Στόουν, πολιτικού συμβούλου του προέδρου

Δύο συνεργάτες του Ρότζερ Στόουν, του πολιτικού συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, όπως ανέφεραν σήμερα ο ένας από τους δύο μάρτυρες και ένας δικηγόρος.

Ο Τζερόμ Κόρσι, ένας δεξιός σχολιαστής που συνεργάζεται με ιστοτόπους που φιλοξενούν θεωρίες συνωμοσίας, κατέθεσε την Πέμπτη στους εισαγγελείς της ομάδας του Ρόμπερτ Μάλερ. Σήμερα επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής ενόρκων, όμως αυτή η κατάθεση αναβλήθηκε, δήλωσε ο δικηγόρος του. Την Τετάρτη το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Κόρσι είχε κλητευθεί να καταθέσει.

Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Γκρέι απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε ο πελάτης του την Πέμπτη. Στις αρχές της εβδομάδας είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και ο Κόρσι πίστευαν ότι επρόκειτο να ερωτηθεί για τις επικοινωνίες που είχε με τον Στόουν. Σύμφωνα με τον Γκρέι, οι δύο άνδρες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2016 μέχρι και φέτος.

Οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται ότι επικεντρώνονται στις επαφές που είχε ο Ρότζερ Στόουν με τον ιστότοπο WikiLeaks και τον ιδρυτή του, τον Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις καταθέσεις που έδωσαν διάφοροι συνεργάτες του πολιτικού συμβούλου, με τους οποίους ήρθε σε επαφή η ομάδα του Μάλερ. Πριν από τις εκλογές, ο WikiLeaks είχε δημοσιοποιήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από το Δημοκρατικό Κόμμα και από τον προσωπικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, του επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον.

Ένας άλλος συνεργάτης του Στόουν, ο ηθοποιός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών Ράντι Κρέντικο είναι προγραμματισμένο να καταθέσει σήμερα ενώπιον Δικαστικής Επιτροπής σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον. Λέγεται ότι έφερε μαζί του και τον «σκύλο θεραπείας» του, κάτι που ενέκρινε η ομάδα του Μάλερ.

Όπως και ο Κόρσι, ο Κρέντικο είχε επίσης κλητευθεί από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα. Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομάδας του Μάλερ στη Νέα Υόρκη, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις ερωτήσεις που του έκαναν.

Κάποια περίοδο ο Στόουν βρισκόταν σε επαφή με τον Κρέντικο, ο οποίος φέρεται ότι λειτουργούσε ως ενδιάμεσος του Ασάνζ. Ο Κρέντικο είχε πάρει συνέντευξη από τον Ασάνζ για μια ραδιοφωνική εκπομπή και τον επισκέφθηκε το 2017 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει εδώ και έξι χρόνια για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024