Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Λευκού Οίκου φαίνεται ότι οδηγεί τον Κέλι το βιβλίο του Γούντγουρντ

Εκτός Λευκού Οίκου φαίνεται ότι οδηγεί τον Κέλι το βιβλίο του Γούντγουρντ

Αποκαλύψεις για υποτιμητικά σχόλια κατά Τραμπ από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν ήδη οργισμένος με τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, όταν χθες είδαν το φως της δημοσιότητας εκρηκτικές λεπτομέρειες από το νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ περιλαμβάνει υποτιμητικά σχόλια που φέρεται να έχει κάνει ο Κέλι για το αφεντικό του στον Λευκό Οίκο, σχολιάζει το “Politico.”

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις υπάρχουσες ευαίσθητες ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών, καθώς ο Τραμπ, μισεί να τον καθοδηγούν, ενώ ο Κέλι έχει δεχθεί να τεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, παρά να έχει διαρκείς τριβές με τον πρόεδρο. Ο Τραμπ απαιτεί υπακοή σε όσα πρεσβεύει, ενώ κατά την άποψη του ίδιου, αλλά και των στενών συνεργατών του, ο Κέλι ενδιαφέρεται περισσότερο για την προστασία της προσωπικής του φήμης.

Ο ίδιος κατόρθωσε να διαχειριστεί τις φήμες που κυκλοφορούσαν για μία επικείμενη αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο με μία εσωτερική ανακοίνωση που εξέδωσε στα τέλη Ιουλίου και, σύμφωνα με την οποία, συμφώνησε να παραμείνει στην θέση του προσωπάρχη, μέχρι την προεκλογική εκστρατεία του 2020. Η εξέλιξη αυτή, έγινε γνωστή από τις δηλώσεις περισσότερων από δώδεκα πρώην αλλά και εν ενεργεία αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, αλλά κι ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Τραμπ.

Ωστόσο, η αποκάλυψη για τα σχόλια που φέρεται να έχει κάνει ο Κέλι στο βιβλίο του Γούντγουορντ, φαίνεται ότι επαναφέρει και πάλι το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από τον Λευκό Οίκο.

“Τώρα μπορούμε να μετρήσουμε την άμμο που έχει μείνει στην κλεψύδρα. Έτσι ήταν ο χρόνος του στον Λευκό Οίκο: μία κλεψύδρα που έφτασε στο τέλος κι ενεργοποιήθηκε από την αρχή από τον Τραμπ και επί τη βάσει της επιλογής του,” προέβλεψε ένας πρώην αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης για τον Κέλι.

Η ανακοίνωση που έκανε ο Κέλι τον Ιούλιο, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δημοσιοποιήθηκε, ενώ φαίνεται πως εξέπληξε και τον Τραμπ. Την ημέρα που γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του Κέλι υπήρχε συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών στον Λευκό Οίκο, ενώ αντιδρώντας στην είδηση κι ο πρόεδρος Τραμπ ανασήκωσε τους ώμους του. “Αυτό είναι καλό για μένα, καθώς έρχονται οι ενδιάμεσες εκλογές,” σχολίασε ο ίδιος, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του και σύμφωνα με όσα δηλώνει ένας φίλος του.

Στο βιβλίο του Γούντγουορντ, ο Κέλι φέρεται να χαρακτήρισε τον πρόεδρο Τραμπ “ηλίθιο” στην διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο, στην οποία συμμετείχαν συνεργάτες του. “Δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε για κάτι. Έχει εκτροχιαστεί. Είμαστε στην πόλη των τρελών. Δεν γνωρίζω γιατί βρισκόμαστε εμείς εδώ. Πρόκειται για την χειρότερη δουλειά που είχα ποτέ…,” φέρεται να είπε ο Κέλι.

Η δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων από το βιβλίο του Γούντγουορντ έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος Τραμπ είναι οργισμένος σχετικά με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times” που ανέφερε ότι ο Κέλι (απόστρατος στρατηγός των πεζοναυτών) τηλεφώνησε στον Τραμπ στις 07:00 το πρωί, προκειμένου να τον πείσει για διατεθεί προσωπικό για την έκδοση ανακοίνωσης μετά τον θάνατο του Γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Ο Τραμπ αρχικά αρνήθηκε, ενώ θεώρησε την λεπτομέρεια αυτή, ως μια διαρροή εκ των έσω, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται στο περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου.

Μερικά στελέχη του Λευκού Οίκου αφήνουν να εννοηθεί ότι η άρνηση του Κέλι ότι έκανε το παραπάνω σχόλιο ενδέχεται να ενισχύσει την λογική που έχει καλλιεργηθεί από τον πρόεδρο Τραμπ και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό των “κατασκευασμένων ειδήσεων” σε δημοσιεύματα εφημερίδων που πλήττουν την αξιοπιστία μελών της κυβέρνησης ή αξιωματούχων.

“Πρόκειται για ένα ακόμη κακό βιβλίο.” Αυτός (…ο Γούντγουορντ) έχει πολλά προβλήματα αξιοπιστίας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ χθες το απόγευμα (The Daily Caller).

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε στην έκδοση δύο ανακοινώσεων σχετικά με το βιβλίο του Γούντγουορντ. Η μία εκδόθηκε από την υπεύθυνη Τύπου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς και η άλλη από τον Κέλι. Οι δύο ανακοινώσεις απορρίπτουν το βιβλίο, χαρακτηρίζοντας το « ένα βιβλίο με 448 σελίδες κατασκευασμένων ιστοριών».

“Η ιδέα ότι αποκάλεσα τον πρόεδρο ηλίθιο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια,” είπε ο Κέλι ανακυκλώνοντας μία δήλωση που είχε κάνει την περασμένη άνοιξη στο NBC News. “Πάντα ξέρει τι υποστηρίζω και οι δύο μας ξέρουμε ότι η ιστορία αυτή είναι ψεύτικη,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον πρόεδρο Τραμπ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024