Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καλύτερη εκκίνηση της 28ετίας για τη Λίβερπουλ

Η καλύτερη εκκίνηση της 28ετίας για τη Λίβερπουλ

Από την εποχή του εμβληματικού Κένι Νταλγκλίς είχε να αρχίσει πρωτάθλημα με τέσσερις διαδοχικές νίκες στην Premier League η Λίβερπουλ

Χρειάστηκε να παρέλθουν 28 χρόνια για να εκκινήσει ξανά με τέσσερις σερί νίκες στην Premier League η Λίβερπουλ.

Οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησαν κατά σειρά της Γουέστ Χαμ (4-0), της Κρίσταλ Πάλας (0-2), της Μπράιτον (1-0) και της Λέστερ (1-2) και προσδοκούν να εκθρονίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στο τέλος της περιόδου.

Αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τέσσερις διαδοχικές νίκες, λοιπόν, είχε να συμβεί από τη σεζόν 1990-1991 για τη Λίβερπουλ, δηλαδή 28 χρόνια πριν, τότε υπό την τεχνική ηγεσία της εμβληματικής μορφής του «Άνφιλντ», του Σκωτσέζου Κένι Νταλγκλίς. Ο τελευταίος είχε κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Αγγλίας και τέσσερα Λιγκ Καπ στα 23 χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο της (1977-1990), αποτελώντας δίχως αμφιβολία τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαιντ έχει επαναλάβει αυτήν την επίδοση μόλις τρεις φορές στην ιστορία της. Εντούτοις, αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχε εξελιχθεί με τον προσδοκώμενο τρόπο, εξ ου και ο λόγος που άπαντες δυσκολεύονται να το εκλάβουν ως θετικό… οιωνό. Τι εννοούμε; Από τις τρεις φορές που το πέτυχε, ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της μόνο τη μία και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1978-1979, όταν ο Μπομ Πέισλι βρισκόταν στο «τιμόνι» της ομάδας.

Είναι σαφές πως η Λίβερπουλ που έχει κατορθώσει να χτίσει ο Γερμανός τεχνικός, έστω κι αν χρειάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα για να το πετύχει, θυμίζει την παλιά καλή Λίβερπουλ, εκείνη που μεγαλούργησε εντός και εκτός αγγλικών γηπέδων τις περασμένες δεκαετίες. Αυτό που μένει, βέβαια, είναι πέρα από ενδείξεις όπως αυτή, να έρθουν και οι αποδείξεις. Ο πρώτος μεγάλος τίτλος, που θα «ξεδιψάσει» το κοινό της ομάδας, το οποίο αδημονεί εδώ και πολλά χρόνια. Και ο πρώτος τίτλος, θα φέρει τον επόμενο. Και ποιος ξέρει; Ίσως ο Γιούργκεν Κλοπ αρχίσει να θυμίζει κάτι από… Κένι Νταλγκλίς.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024