Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία ψαράδων: Το Λιμενικό δεν κάνει τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα

Καταγγελία ψαράδων: Το Λιμενικό δεν κάνει τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα

«Θέλουμε να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αλιέων Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καραβέτης

Την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τους Τούρκους αλιείς καταγγέλλουν με εξώδικο που έστειλαν στην κυβέρνηση 36 Έλληνες ψαράδες.

Ένας από τους 36 ψαράδες ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αλιέων Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καραβέτης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε «θέλουμε να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Οι Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν τόσο την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων αλιέων όσο και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε μέρα βγαίνοντας να ψαρέψουν στις ελληνικές θάλασσες.

Εξηγώντας την κατάσταση ο κ. Καραβέτης υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλο το ανατολικό Αιγαίο. Ο Τούρκος πρέπει να σταματάει στα 6 ναυτικά μίλια και στη Λήμνο φτάνουν μέχρι και τα 3 μίλια από τις ακτές, ενώ στη βραχονησίδα Ζουράφα κατεβαίνουν έως και 2 δέκατα του μιλίου από τη στεριά της».

Όπως κατήγγειλε «δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Το Λιμενικό έρχεται ορισμένες φορές αλλά δεν κάνει κάτι παραπάνω πέρα από μια οπτική επαφή με τους Τούρκους. Μετά από αυτό δεν μπορώ να πω ότι φεύγουν. Γιατί να φύγουν, αφού δεν έχει καμία επίπτωση για τους ίδιους».

Σύμφωνα με τον κ. Καραβέτη «οι Τούρκοι ξεκίνησαν την επέκταση στο Αιγαίο Πέλαγος από το 1996 όταν εκδιώχθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα για τις ίδιες πρακτικές. Είδαν το πώς αντιδρούμε και τι χρόνους έχουμε και είδαν ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν».

Διευκρινίζοντας γιατί προχώρησαν στην αποστολή εξωδίκου στην κυβέρνηση είπε ότι «επειδή με έγγραφα αλλά και προφορικά έχουμε κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας, θεωρήσαμε το εξώδικο σαν την ύστατη λύση ώστε κάποιος να πει «τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;» ή έστω να μας φωνάξουν να συζητήσουμε πώς θα το απαντήσουμε, γιατί υπάρχουν τρόποι αντίδρασης».

Αναρωτήθηκε, τέλος, «έχουμε απειληθεί άμεσα ως κράτος ότι αν συλλάβουμε ένα σκάφος που παρανομεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα, θα υπάρξουν συνέπειες;».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024