Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας χαρούμενος τύπος...

Ένας χαρούμενος τύπος…

Ο Μακέντα έζησε πολλά και τα έζησε μικρός. Πράγματα που του χάρισαν ένα χαμόγελο το οποίο κανείς δεν μπορεί να του το κλέψει

Η μπάλα και το ποδήλατο δεν ξεχνιούνται. Όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αν μάθεις να κάνεις ποδήλατο από μικρός, θα ξέρεις σε όλη σου τη ζωή. Κι αν μάθεις τα μυστικά της μπάλας από νωρίς, θα τα «κουβαλάς» για πάντα. Είτε γίνεις 30, είτε 40, είτε 50. Είτε παίζεις στην Μπαρτσελόνα, είτε στο 8Χ8 της γειτονιάς σου, παρέα με 15 φίλους…

Ο Φεντερίκο Μακέντα παράτησε τα γράμματα για να μάθει από μικρός μπάλα. Καλή μπάλα. Έβλεπε τους γονείς του να αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα. Ο καθένας από έναν μισθό ούτε καν της προκοπής. Τα γράμματα δεν θα του έφερναν ευτυχία. Ούτε προσωπική, αφού δεν τα… γούσταρε, ούτε οικονομική. Χρειαζόταν χρήματα άμεσα για να βοηθήσει τη φαμίλια του.

Γι’ αυτό και στα 16 του χρόνια αρνήθηκε να πάρει 600 λίρες την εβδομάδα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήθελε περισσότερα. Και τα πήρε. Οι μέρες στο Ολντ Τράφορντ τον έκαναν ένα χαρούμενο άνθρωπο. Πήγαινε στο εστιατόριο και το κουτάλι του ήταν πλάι σε εκείνο του θρύλου της Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς. Στο δίπλα τραπέζι έτρωγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Άνοιγε η πόρτα και έμπαινε μέσα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στην πρώτη του μέρα, μάλιστα, ο Ιταλός είδε τον προπονητή – μύθο να σπεύδει να τον αγκαλιάσει μπροστά σε όλη την ομάδα.

Ο Κίκο, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, είχε αντιληφθεί πως τα δύσκολα πέρασαν. Εκείνος θα φρόντιζε και για τον ίδιο και για την οικογένειά του. Βρήκε το χαμόγελό του και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ. Ακόμα κι όταν ήρθαν δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα του, ακόμα κι όταν αυτή άρχισε να παίρνει πορεία προς τα κάτω, εκείνος δεν σταματούσε ποτέ να χαμογελάει. Και να προσπαθεί να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία. Το νούμερο 9 περίμενε τον Κίκο κι αυτός το άρπαξε και το κοιτούσε με χαμόγελο. Όπως με χαμόγελο κάνει τα πάντα αυτές τις πρώτες του μέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα. Πήγε στα γραφεία, υπέγραψε, προπονήθηκε, γνωρίστηκε, μίλησε με συμπαίκτες, συναναστράφηκε, μίλησε στα media, φωτογραφήθηκε με τη φανέλα. Όλα με χαμόγελο.

«Τι έδειξε ο Μακέντα σ’ αυτά τα πρώτα του 24ωρα;», ήταν η ερώτηση σε άνθρωπο που βλέπει σχεδόν σε καθημερινή βάση τις προπονήσεις. «Ένας χαρούμενος τύπος. Και όποιος είναι χαρούμενος στην προπόνηση, αποδίδει και στο γήπεδο. Αρκεί να το ξέρει το τόπι». Είπαμε. Ο Μακέντα το ξέρει. Αλλιώς δεν θα είχε ασχοληθεί κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μαζί του πριν καλά – καλά τελειώσει το σχολείο…

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024