Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Τέσσερα στελέχη της αστυνομίας σκοτώθηκαν σε ενέδρα

Μεξικό: Τέσσερα στελέχη της αστυνομίας σκοτώθηκαν σε ενέδρα

Διενεργείται έρευνα για να συλληφθούν οι δράστες αυτής της «άνανδρης επίθεσης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρομπέρτο Λόπες, ανώτερο στέλεχος της πολιτειακής κυβέρνησης στο Χαλίσκο.

Τέσσερα στελέχη της αστυνομίας σκοτωθήκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα κακοποιών τη Δευτέρα κοντά στη Γουαδαλαχάρα, τη μεγαλούπολη του δυτικού Μεξικού και πρωτεύουσα της Πολιτείας Χαλίσκο, όπου η δράση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά εξαπλώνεται σαν γάγγραινα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο επιθεωρητής Εδουάρδο Πλασόλα, τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία της αστυνομίας στη Γουαδαλαχάρα, διοικητής μιας μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, βγήκε από το σπίτι του στο προάστιο Τονάλα με το υπηρεσιακό του όχημα, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς και μια αστυνομικίνα, όταν δέχθηκαν επίθεση από πολλούς ένοπλους που κινούνταν με δύο αυτοκίνητα. Κανένα από τα στελέχη της αστυνομίας δεν επιβίωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πλασόλα και τα άλλα στελέχη της αστυνομίας ανταπέδωσαν τα πυρά και πιστεύεται ότι τραυμάτισαν κάποιους από τους δράστες, που διέφυγαν.

Διενεργείται έρευνα για να συλληφθούν οι δράστες αυτής της «άνανδρης επίθεσης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρομπέρτο Λόπες, ανώτερο στέλεχος της πολιτειακής κυβέρνησης στο Χαλίσκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα αυτοκίνητα που «πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση».

«Ακούστηκαν πολλά πυρά. Περίπου επτά ένοπλοι επέβαιναν σε ένα λευκό φορτηγάκι κι ένα αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ένας έμπορος που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, αφού ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι φοβόταν ότι θα υποστεί αντίποινα.

Ο επιθεωρητής Πλασόλα είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον αγώνα εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος σε πολλές συνοικίες της πόλης, τόνισε ο Ενρίκε Ιμπάρα, ο δήμαρχος της πόλης Γουαδαλαχάρα, καταδικάζοντας τους δολοφόνους του.

Η βία έχει κλιμακωθεί στη Γουαδαλαχάρα μετά τη διάσπαση τον Μάρτιο του 2017 μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες στην Πολιτεία, της λεγόμενης Νέας Γενιάς του Χαλίσκο, που θεωρείται πλέον το ισχυρότερο καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Πολιτείας Χαλίσκο, το 90% των βίαιων θανάτων οφείλεται στη δράση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Την τελευταία δωδεκαετία, έπειτα από την κήρυξη — το 2006 — από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του λεγόμενου «πολέμου» κατά της διακίνησης των ναρκωτικών και των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, με την εμπλοκή του στρατού, πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024