Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EQC: Αποκάλυψη για την πρώτη ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz

EQC: Αποκάλυψη για την πρώτη ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes-Benz ως έκδοση παραγωγής είναι γεγονός δίνοντας το στίγμα της από την Στοκχόλμη όπου παρουσιάστηκε καθώς η γερμανική φίρμα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει το χαρακτήρα εναλλακτικότητας που εκπροσωπεί το EQC.

Μετά από πολυάριθμα teasers και εκ των έσω «διαρροές» που, ακολουθώντας την πορεία εξέλιξής του, ανέλαβαν να φωτίσουν τις διαφορετικές, καινοτόμες τεχνολογικές πτυχές του EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ευρείας παραγωγής μοντέλο της Mercedes-Benz αποκαλύφθηκε, από την Στοκχόλμη, αναλαμβάνοντας, εκτός από τις συστάσεις των δικών του χαρακτηριστικών, το «βάρος» των πρώτων συστάσεων για την νέα φίρμα των Γερμανών με τα διακριτικά EQ η οποία θα αναλάβει να ενσαρκώσει το ηλεκτρικό όραμά τους.

Στο πλαίσιο του «νέου είδους», το EQC εκτός από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν στην κατηγορία των μεσαίων SUV, αναλαμβάνει να συστήσει το νέο αισθητικό ιδίωμα των ηλεκτρικών της Mercedes-Benz ενσαρκώνοντας την έννοια της «προοδευτικής πολυτέλειας».

‘Ετσι, εκτός από τα στοιχεία που σμιλεύτηκαν από την ηλεκτρική του υπόσταση όπως η «κλειστή» γρίλια, η απουσία απολήξεων της εξάτμισης, καθώς και η αίσθηση των ακατάτμητων επιφανειών προς όφελος τόσο της διαφοροποίησης όσο και της κομψότητας, οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν ότι η σιλουέτα του EQC, συνεπικουρούμενης της χάραξης της γραμμής οροφής. βρίσκεται στο μεταίχμιο των coupe-SUV.

Όπως και να έχει με την εξωτερική του σχεδίαση, τα σημαντικότερα στοιχεία στην περίπτωση του EQC 400 4Matic, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εντοπίζονται στην αθέατη πλευρά του. Εκεί χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ –ένα τοποθετημένο σε κάθε άξονα- το ηλεκτροκίνητο SUV προσφέρει συνολική ισχύ 402 ίππων και τα 765 Nm ροπής σε συνδυασμό με τετρακίνηση.

Το δίδυμο ηλεκτροκινητήρων τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 80 kWh οι οποίες του εξασφαλίσουν αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χλμ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δίνουν τη δυνατότητα αναπλήρωσης του 70% της ενέργειας τους (από το 10% έως το 80%) με επαναφόρτιση διάρκειας 40 λεπτών.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αξίζει να επισημανθεί και το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό μέσω πέντε διαφορετικών επιλογών να επιλέξει το βαθμό παρέμβασής του και το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας βάσει των εκάστοτε συνθηκών και απαιτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή όπου το εν λόγω σύστημα μεγιστοποιεί τη λειτουργία του, ανακτώντας ουσιαστικά όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια από τη διαδικασία επιβράδυνσης, η οδήγηση γίνεται ουσιαστικά εφικτή με την αποκλειστική χρήση του πεντάλ «γκαζιού».|

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να διαμορφώσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά του EQC βάσει επίσης πέντε προγραμμάτων (Comfort, Eco, Max Range, Sport και Individual) προσαρμόζοντάς τα στις εκάστοτε συνθήκες και τις δικές του απαιτήσεις.

Στα τεχνολογικά highlights του νέου EQC συγκαταλέγεται επίσης το ήδη γνωστό από την νέα A-Class σύστημα infotainment, ΜΒUX, με το δίδυμο των ενιαίων οθονών αφής, το οποίο, χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών και το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, λειτουργεί ως ευφυής βοηθός στον οδηγό ενώ σταδιακά μπορεί να διδαχθεί από τις προτιμήσεις του.

Τις προδιαγραφές του EQC συμπληρώνουν η συνήθης πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας της Mercedes-Benz με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουν εφαρμοστεί διαφορετικά πρωτόκολλα ασφάλειας που άπτονται του ηλεκτροκίνητου χαρακτήρα του EQC, διασφαλίζοντας ότι σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα προκύψει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος από την παρουσία του ηλεκτρικού συνόλου που απενεργοποιείται αυτομάτως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024