Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να ανακουφίσετε το μωρό σας από το κνησμό

Πώς να ανακουφίσετε το μωρό σας από το κνησμό

Όλοι μας θέλουμε τα παιδάκια μας να είναι χαρούμενα και ξέγνοιαστα. Υπάρχουν όμως στιγμές που το δέρμα τους αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η ατοπική δερματίτιδα, η οποία τα ταλαιπωρεί. Η αίσθηση του κνησμού είναι αρκετά ενοχλητική, ενώ οι γονείς προσπαθούμε όπως μπορούμε να τα κάνουμε να νιώσουν καλύτερα. Όταν μιλάμε για ατοπική δερματίτιδα ή αλλιώς ατοπικό […]

Όλοι μας θέλουμε τα παιδάκια μας να είναι χαρούμενα και ξέγνοιαστα. Υπάρχουν όμως στιγμές που το δέρμα τους αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η ατοπική δερματίτιδα, η οποία τα ταλαιπωρεί. Η αίσθηση του κνησμού είναι αρκετά ενοχλητική, ενώ οι γονείς προσπαθούμε όπως μπορούμε να τα κάνουμε να νιώσουν καλύτερα.

Όταν μιλάμε για ατοπική δερματίτιδα ή αλλιώς ατοπικό έκζεμα, αναφερόμαστε σε μια δερματική νόσο που μπορεί να εμφανιστεί σε βρέφη από την ηλικία των τριών μηνών. Συνήθως είναι εμφανής στο πρόσωπο του μωρού, αλλά με τον καιρό μπορεί να εξαπλωθεί και στις πτυχώσεις του δέρματος γύρω από τα γόνατα, τους καρπούς και τους αγκώνες.

Δώστε σημασία στα σημάδια που σας δείχνει το σωματάκι του μωρού σας, για να τα αντιμετωπίσετε με το καταλληλότερο τρόπο. Η ξηρότητα, οι βλάβες στον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και οι διαταραχές στην ισορροπία του μικροβιώματος επιτρέπουν στα αλλεργιογόνα να διεισδύσουν, προκαλώντας ερεθισμό και κνησμό. Φυσικά ο κνησμός δεν βλάπτει μονάχα την υγεία του δέρματος, με τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς που προκαλεί. Τα παιδία που ταλαιπωρούνται από κνησμό, δε μπορούν να κοιμηθούν εύκολα, έχουν έντονο εκνευρισμό που μπορεί να οδηγήσει σε κλάματα και μεταπτώσεις στη διάθεση τους. Η δυσάρεστη διάθεση του μωρού σας είναι φυσιολογικό να επηρεάσει και εσάς τους ίδιους, ως οικογένεια αφού προσπαθείτε να βρείτε τρόπους για να το ανακουφίσετε.

Δεν υπάρχει λόγος βέβαια να ανησυχείτε και να πανικοβάλλεστε, αφού από ατοπία πάσχει τουλάχιστον το 20% των παιδιών, με το 85% να βρίσκετε σε ηλικία κάτω των 5 ετών. Αποτελεί μάλιστα έναν από τους βασικότερους λόγους που μια οικογένεια θα συμβουλευτεί ένα δερματολόγο, ο οποίος σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση.

Η αντιμετώπιση του κνησμού είναι πολύ απλή αρκεί να περιποιηθείτε το δέρμα του μωρού σας με τα κατάλληλα προϊόντα που να σας προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά. Πρώτα πρέπει να βρείτε ένα καλό καθαριστικό προϊόν για το μπάνιο του παιδιού σας, το οποίο να ενδείκνυται για ξηρό δέρμα και για δέρμα με τάση ατοπίας. Τις προϋποθέσεις αυτές πληροί το LIPIKAR Syndet, ένα σαπούνι που δεν περιέχει parabens και είναι εμπλουτισμένο σε ενεργά συστατικά που αναπληρώνουν τα λιπίδια και αποκαθιστούν τον φθαρμένο προστατευτικό φραγμό. Κάντε αρκετό αφρό και σαπουνίστε το σώμα του μωρού σας, αποφεύγοντας τα σφουγγάρια του μπάνιου. Το σαπούνι σε συνδυασμό με το νερό θα ανακουφίσει σημαντικά την ανάγκη του μωρού για κνησμό. Ρίξτε άφθονο νερό και ξεπλύνετε καλά, ώστε να φύγει κάθε ίχνος του προϊόντος από το σώμα του παιδιού και συνεχίστε στεγνώνοντας το δέρμα με ταμποναριστές κινήσεις.

Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε το νέο LIPIKAR Baume AP+, μια κρέμα βάλσαμο που χάρη στη σύνθεσή της με Aqua Posae Filiformis θα δράσει αποτελεσματικά ενάντια στο μικροβίωμα και τον επιδερμικό φραγμό. Απλώστε τη σε ελαφρώς νωπή επιδερμίδα μετά το μπάνιο και εντός 24ωρών θα διαπιστώσετε πως το μωρό σας θα ανακουφιστεί από το αίσθημα του κνησμού, ενώ η φλεγμονή θα αρχίσει να υποχωρεί.

Για να βλέπετε το δέρμα του μωρού σας να λάμπει σαν το χαμόγελό του!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024