Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδικοί σταθμοί: Voucher σε όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων

Παιδικοί σταθμοί: Voucher σε όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων

Εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία σχετική πρόταση του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, καθώς χιλιάδες παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών μία μόλις ημέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν γνώριζαν αν θα μπορέσουν να πάνε σε δημόσιο παιδικό σταθμό, με την κυβέρνηση και τους δήμους να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών, ήρθε η ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Σύμφωνα με αυτή, κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει τελικά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αφού έγινε αποδεκτό το σχετικό αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία.

Έτσι το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά (Μαραθώνα, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν voucher ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

«Έτσι 1.686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία διευκρινίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 – 31.000».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024