Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι κατσαρίδες και ο Αμίν Νταντά

Οι κατσαρίδες και ο Αμίν Νταντά

Η ασφυξία της Δεξιάς υποχρέωσε τον Κουβέλη να φύγει από το υπουργείο Άμυνας σαν πολέμαρχος αφρικανικής μπανανίας

Είναι ένας βασικός μεταπολιτευτικός κανόνας: κάθε ανασχηματισμός συνοδεύεται από ένα βασικό ερώτημα. Και το βασικό ερώτημα αυτού του ανασχηματισμού είναι ένα: Γίνεται αντιδεξιό μέτωπο με τις κατσαρίδες της Παπακώστα και τα όπλα του Καμμένου; Μπορεί να υπηρετήσει το αφήγημα της προοδευτικής συμμαχίας μια κυβέρνηση με τόσο βαριά σταγονίδια της ψεκασμένης Δεξιάς στους κόλπους της; Κι αν το υπηρετήσει με κάθε προπαγανδιστικό μέσο που διαθέτει, από το αγριεμένο γραφείο Τύπου του Μαξίμου έως τον τυφλά αφοσιωμένο φιλοκυβερνητικό Τύπο, μπορεί να πείσει;

Το πρόβλημα για την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν λάβει υπόψη του κανείς ότι η ψεκασμένη Δεξιά ασφυκτιά όταν σιωπά. Είναι αυτή η ασφυξία που όταν βρήκε την αναπνοή της μετέτρεψε τους μετανάστες σε κατσαρίδες ή υποχρέωσε τον Κουβέλη να φύγει από το υπουργείο Άμυνας σαν πολέμαρχος αφρικανικής μπανανίας με ένα αυτόματο στην πλάτη και έναν γενναιόδωρο Αμίν Νταντά να τον αποχαιρετά. Και είναι η ίδια ασφυξία που θα κάνει ενδεχομένως την Παπακώστα, μια ταπεινωμένη από τη δράση τους Παπακώστα, να χαρακτηρίσει τους Ρουβίκωνες ίσως όχι κατσαρίδες, αλλά πάντως κάτι παραπάνω από «ιδεολογικά μωρά που μπουσουλάνε», όπως είχε πει ο Τόσκας, κάτι που θα θυμίσει ότι η σκληρή Δεξιά δεν είναι απέξω ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο απέξω, αλλά μέσα στην ίδια την κυβέρνηση.

Το υπενθυμίζει ήδη ο Καμμένος πότε με το αυτόματο του Αμίν Νταντά και συνήθως με το Μακεδονικό. Αν το όπλο του αμετακίνητου Καμμένου ήταν μια συμβολική πράξη ισχύος, ένα μήνυμα στην ίδια του την κυβέρνηση, η πρόταση για δημοψήφισμα ήταν μια υπενθύμιση ότι οι Αμίν Νταντά του κόσμου τούτου θα παλεύουν πάντα για την επιβίωσή τους, την επιβίωση που περνάει μόνο από την εξουσία, με τον τρόπο που ξέρουν: με αυτόματα όπλα και υπερπατριωτικές βόμβες.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024