Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μειώστε το άγχος στην εγκυμοσύνη

Μειώστε το άγχος στην εγκυμοσύνη

Με 5 κινήσεις ματ που κρίνονται ως απαραίτητες

Περάστε το χρόνο σας μόνο με ανθρώπους που είναι θετικοί, αισιόδοξοι και όχι επικριτικοί. Πώς θα καταλάβετε ότι είναι καλοί για εσάς; Δώστε προσοχή στο πώς νιώθετε όταν είστε μαζί τους. Η διάθεση που έχετε με έναν άνθρωπο καθρεφτίζει και το αν είναι μία σημαντική και θετική σχέση για εσάς. Αν υπάρχουν φίλοι και συγγενείς από τους οποίους δεν μπορείτε να απεμπλακείτε, φροντίστε προσωρινά να μην τους έχετε στη ζωή σας σε αυτήν τη σημαντική περίοδο. Είναι σημαντικό να είστε ήρεμη και να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για αυτήν τη μετάβαση.

Κάντε ένα διάλειμμα. Λίγα λεπτά διαλογισμού, το διάβασμα ενός περιοδικού ή βιβλίου, το περπάτημα ή μία κουβέντα με έναν καλό φίλο αρκούν για να χαλαρώσετε μετά από μία δύσκολη κατάσταση.

Προετοιμαστείτε για ανεπιθύμητη προσοχή. Είναι πολύ πιθανό να σας πλησιάζουν όσοι ξέρετε για να χαϊδέψουν την κοιλίτσα σας ή επειδή έχουν μία συμβουλή να σας δώσουν. Αντί να μαλώνετε και να αγανακτείτε, ετοιμάστε έξυπνες απαντήσεις ή, ακόμα καλύτερα, μην απαντάτε.

Εκτονωθείτε σωματικά. Η άσκηση σας βοηθά να έχετε μία υγιή εγκυμοσύνη και βελτιώνει τη συναισθηματική σας κατάσταση. Επιλέξτε τη γυμναστική που σας ταιριάζει και που σας επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη από το γιατρό σας και διώξτε το άγχος.

Βαθιές αναπνοές. Αν νιώθετε ένταση, μάλλον κρατάτε την ανάσα σας. Οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς, ο κόμπος στο στομάχι και η μυϊκή ένταση είναι οι τρόπο του σώματος να σας πει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Πάρτε βαθιές αναπνοές και καθώς εισπνέετε, φουσκώστε την κοιλιά σας. Στην εκπνοή, χαλαρώστε την κοιλιά σας και απελευθερώστε την ένταση. Με το να συγκεντρώνεστε στην αναπνοή, σας βοηθά να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων σας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024