Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών - Σε απόγνωση οι γονείς

Πάνω από 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών – Σε απόγνωση οι γονείς

«Νίπτει τα χείρας της» η κυβέρνηση - Έντονα πυρά από την αντιπολίτευση

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς που τα παιδιά τους δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς, μετά την παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δ. Καρέλα ότι περίπου 35.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καρέλας ανέφερε ότι «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου χαρακτήρισε το πρόβλημα αντικειμενικό γιατί «δεν έχουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ορισμένες περιοχές».

Η Ν.Δ ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση για «άλλη μία ψεύτικη υπόσχεση». «Άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35 .000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών» ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

«Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Παράλληλα, η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκη Κεραμέως κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε «ο κ. Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού. Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35 χιλ. παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Μετά την κατακραυγή, η κ. Φωτίου κατά πληροφορίες,  έθεσε στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου το θέμα της αύξησης των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024