Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ελ. Βενιζέλος»: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς - Θα καίει για τουλάχιστον 24 ώρες

«Ελ. Βενιζέλος»: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς – Θα καίει για τουλάχιστον 24 ώρες

Για 24 ώρες ή και περισσότερο θα καίει η φωτιά που καίει από το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο ενώ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στον Πειραιά τα ξημερώματα της Τετάρτης

Για 24 ώρες ή και περισσότερο θα καίει η φωτιά που καίει από το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο ενώ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στον Πειραιά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Εδώ και αρκετές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των πυροσβεστών να φτάσουν στο χώρο που έχει ξεσπάσει η φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι αρκετό δύσκολο δεδομένων των συνθηκών, καθώς οι εστίες καπνού και η ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης δυσχεραίνουν το έργο τους.

Πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν ότι με τις συνθήκες που επικρατούν και τα υλικά που υπάρχουν στα φορτηγά, η φωτιά μπορεί να συνεχιστεί για 24 ώρες ή περισσότερο.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, ωστόσο η πρόσβαση στα γκαράζ παραμένει δύσκολη. Έτσι αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού, καθώς και να γίνει προσπάθεια να πέσει η θερμοκρασία από το τρίτο γκαράζ.

Οι τόνοι νερού που ρίχνουν οι πυροσβέστες είναι μεγάλοι, ενώ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι αδύνατη η πρόσβαση ακόμα και στον από κάτω όροφο.

Υπενθυμίζεται ότι στα γκαράζ του πλοίου βρίσκονται 80 φορτηγά και 152 ΙΧ αυτοκίνητα, που ταξίδευαν προς τα Χανιά, ενώ οι 875 επιβάτες και τα 140 άτομα του πληρώματος αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον Πειραιά.

Μάλιστα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες μέσα από τα γκαράζ του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα, ενώ όπως επισημαίνεται στο σημείο έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες μέχρι και 500 βαθμών.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά τα πάντα έχουν λιώσει. Οι πυροσβέστες πηγαίνουν βήμα βήμα αφού η πρόσβαση είναι αδύνατη στο σημείο της φωτιάς. Η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ παραμένουν μικρές εστίες. Ανησυχητικό ωστόσο είναι το γεγονός, ότι το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει στις 22:00 της Τρίτης από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

Όσον αφορά τους επιβάτες που επέστρεψαν πίσω, η πλοιοκτήτρια εταιρία, έχει ναυλώσει το πλοίο «Paros Jet» για να μεταφέρει τους επιβάτες απόψε από τον Πειραιά στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024