Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι κυρώσεις κατά Ρωσίας θα παραμείνουν μέχρι να αλλάξει στάση

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις κατά Ρωσίας θα παραμείνουν μέχρι να αλλάξει στάση

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ια τη φερόμενη ανάμειξή της στις προεδρικές εκλογές που έγιναν στις ΗΠΑ το 2016

O σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κίεβο, ανέφερε ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας, μέχρι αυτή να αλλάξει στάση.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ια τη φερόμενη ανάμειξή της στις προεδρικές εκλογές που έγιναν στις ΗΠΑ το 2016. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

Ο Μπόλτον πρόσθεσε επίσης ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Το Κίεβο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει αμερικανικές εταιρείες για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Μπόλτον, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Ποροσένκο.

Βήματα Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Μπόλτον, η Ουκρανία έχει σημειώσει πρόοδο στις προσπάθειές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά έχει ακόμη κι άλλη δουλειά να κάνει.

Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, έπειτα από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία, το 2014.

Ο Μπόλτον πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί η ουκρανική κρίση και ότι θα ήταν επικίνδυνο να αφεθεί η κατάσταση ως έχει στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, όπου η Μόσχα έχει υποστηρίξει τους αυτονομιστές στη σύγκρουσή τους με το Κίεβο.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024