Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Καθυστέρηση ολίγων ημερών παίρνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την έξοδο από μνημόνιο από την Ιθάκη

Καθυστέρηση ολίγων ημερών παίρνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την έξοδο από μνημόνιο από την Ιθάκη.

Κυβερνητικός αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε περί αυτού από δημοσιογράφους απάντησε ότι «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», προϊδεάζοντας έτσι ότι οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό θα γίνουν από Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή πάντως τα σενάρια σχετικά με το ποιος μπαίνει, ποιος φεύγει και ποιος μετακινείται από το κυβερνητικό σχήμα, δίνουν και παίρνουν.

Στο επίκεντρο όλων των σεναρίων βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η έξοδός του από την κυβέρνηση  και η πρόταση να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο, καθώς οι πρώτες σχετικές συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα και Σκουρλέτη έχουν ήδη γίνει, ενώ αναμένονται και άλλες τις επόμενες ώρες.

Ο ίδιος μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο 24/7 είπε  ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση κόμματος – κυβέρνησης και να ενισχυθεί το ειδικό βάρος του κόμματος.

«Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι και στον προηγούμενο ανασχηματισμό το όνομά του πάλι πρωταγωνιστούσε στα σενάρια.

«Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου την καθορίζει ο Πρωθυπουργός» είπε ο Σκουρλέτης.

Το τρίτο ζητούμενο του ανασχηματισμού παραμένει το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε όμορους πολιτικούς χώρους και ειδικότερα στην Κεντροαριστερά. Χωρίς να είναι σαφές αν θα ακολουθηθεί το πρότυπο της επιλογής-«επιστροφής» Κουβέλη έχουν συζητηθεί τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση.

Η έκπληξη πάντως δεν αποκλείεται να έρθει από την Κεντροδεξιά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ανοίξει ρήγμα στον αντιπολιτευτικό χώρο.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024