Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταυρούλα Τσολακίδου : Μου αρέσει η επίθεση

Σταυρούλα Τσολακίδου : Μου αρέσει η επίθεση

Η 18χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι μιλάει για την πορεία της προς την κορυφή, για τα σχέδια της ενήλικης ζωής και για την ακλόνητη πίστη που πρέπει όλοι να έχουμε στις δυνατότητές μας.

Είναι καθισμένη μπροστά στη σκακιέρα. Μοιάζει να είναι άλλωστε ο φυσικός της χώρος. Η 18χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στις νεάνιδες το 2016 και Νo 4 στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών σε ηλικίες κάτω των 20 ετών αυτή τη στιγμή, κρατά στα χέρια της ένα μαύρο πιόνι. «Είναι αλήθεια ότι προτιμάς τα μαύρα σε σχέση με τα λευκά;» τη ρωτώ. «Κουβαλώ μάλλον αυτή τη φήμη, θα έλεγα. Παλαιότερα ίσως συνέβαινε. Πλέον εκτιμώ όμως τα λευκά, γιατί εκείνα κάνουν την πρώτη κίνηση όταν ξεκινάει η παρτίδα. Οταν έπαιζα σε χαμηλότερο επίπεδο ήταν κάτι που δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο. Πλέον όμως έχω αλλάξει επίπεδο».
Πράγματι, το όμορφο κορίτσι με τα κατάξανθα μαλλιά  και τη φυσική ευγένεια  όχι μόνο έχει αλλάξει επίπεδο, αλλά συγκαταλέγεται στην ελίτ της παγκόσμιας σκακιστικής κοινότητας. Συναντιόμαστε στην Αθήνα, στη Σκακιστική Σχολή Γαλανός, και όχι στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Καβάλα. Βρίσκεται για λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα για συναντήσεις με την εθνική ομάδα γυναικών στο σκάκι. Εχει μόλις επιστρέψει από την Κρήτη. Εκεί έλαβε μέρος στο 11ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας, ενώ στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων εντυπωσίασε σε αγώνα σιμουλτανέ – με 32 αντιπάλους ταυτόχρονα. Αυτές ήταν και οι διακοπές της για αυτή τη χρονιά. Δεν φαίνεται πάντως να την πειράζει. «Συνήθως οι σκακιστές συνδυάζουμε διασκέδαση και τουρνουά» λέει χαμογελώντας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024