Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: Πούτιν – Τραμπ δε συζήτησαν τους όρους για την άρση των κυρώσεων

Κρεμλίνο: Πούτιν – Τραμπ δε συζήτησαν τους όρους για την άρση των κυρώσεων

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε θέσει ζήτημα σχετικά με τις ενέργειες που θα ανέμενε από την Μόσχα για να μετριάσει ή να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον στον απόηχο της υπόθεση Σκριπαλ, και την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πέσκοφ, κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι, ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε θέσει ζήτημα σχετικά με τις ενέργειες που θα ανέμενε από την Μόσχα για να μετριάσει ή να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Όχι» απάντησε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει συζήτηση σχετικά με αυτό το ζήτημα. Το Κρεμλίνο περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά την συνεργασία για την διευθέτηση της κατάστασης στην Συρία και την Ουκρανία, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει ως όρο για την άρση των κυρώσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρέπει να καταλάβουμε, για ποιους συγκεκριμένα όρους γίνεται λόγος. Αναμφίβολα χαιρετίζουμε τις δηλώσεις που δείχνουν προθυμία για συνεργασία, αλλά θα χαιρετίζαμε πολύ περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο δε συζητήθηκε επίσης ούτε το θέμα του περιορισμού της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην Συρία, με αφορμή δημοσιεύματα , που ήθελαν τη Ρωσία, όπως και το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να τάσσονται υπέρ του περιορισμού της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Συρία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024