Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλατ: Ο κόσμος μας αξίζει τα καλύτερα, να κάνουμε τον Ολυμπιακό πάλι επιτυχημένο

Μπλατ: Ο κόσμος μας αξίζει τα καλύτερα, να κάνουμε τον Ολυμπιακό πάλι επιτυχημένο

Έσταζε μέλι για τους παίκτες του ο 59χρονος τεχνικός στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη νέα του ομάδα ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης (21/8) του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.

Κατά τη διάρκεια αυτής ο Μπλατ εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη τον οποίο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ», ενώ ενθυμούμενος τις στιγμές του απέναντι στην Εθνική (με την ομάδα της Ρωσίας) μίλησε και για τον Γιώργο Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός τεχνικός:

Για την προσαρμογή του και τους στόχους του στον Ολυμπιακό: «Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, έχω εμπειρία από την Ελλάδα, ξέρω την ομάδα, γιατί έχω δουλέψει και σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου και έτσι ξέρω πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Το καλύτερο δυνατό και από εμένα και από τους παίκτες για να είμαστε αφοσιωμένοι στην τελειότητα».

Για το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τους Σπανούλη και Πρίντεζη σε επίπεδο εθνικών ομάδων: «Τους έχω αντιμετωπίσει με την Εθνική ομάδα και στην Euroleague και μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια πως είναι καλύτερο να είσαι μαζί τους, παρά εναντίον τους. Αυτοί, μαζί με τους Παπανικολάου και Μάντζαρη, έχουν το dna του πρωταθλητή για να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη ομάδα. Έχουν την ικανότητα, την γνώση και την εμπειρία».

Για το τι να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού: «Αυτό που θα περιμένετε από εμένα είναι την καλύτερή μου προσπάθεια και την θέλησή μου να αποδίδουν στο τέλειο οι παίκτες μου, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε. Αυτό θα το βλέπετε, όταν μας παρακολουθείτε. Είναι νωρίς να πούμε παραπάνω. Αν δείτε πώς χτίσαμε το ρόστερ, μπορείτε να φανταστείτε τι θα δείτε».

Για τον συνδυασμό τρέξιμο και σκέψη και κατά πόσο αποτυπώνει τον φετινό Ολυμπιακό: «Το γεγονός ότι έχουμε έμπειρους παίκτες, που καταλαβαίνουν το μπάσκετ, μαζί με την αθλητικότητα που φέραμε, θα μας επιτρέψει να παίξουμε γρήγορα και μοντέρνα. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, τους οπαδούς μας και τους στόχους μας».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι δύο χρόνια χωρίς τίτλους: «Ο κόσμος μας αξίζει την καλύτερή μας προσπάθεια και την αφοσίωσή μας, για να κάνουμε τον Ολυμπιακό επιτυχημένο, όπως ήταν στο παρελθόν. Πίστευα πάντα πως τα αποτελέσματα ακολουθούν. Αυτό που προηγείται είναι η συγκέντρωσή και η αφοσίωσή σου. Ο κόσμος αξίζει το καλύτερο, αυτό πρέπει να τους φέρουμε».

Για το κίνητρό του να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης: «Είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Η ομάδα έχει το dna να επιστρέψει στην κορυφή και αυτό είναι που θέλουμε να «χτίσουμε».

Για τη διαχείριση των σταρ και τον Βασίλη Σπανούλη: «Είχα την τύχη και την ατυχία να βρεθώ απέναντι στον Σπανούλη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί του, παρά αντίπαλός του. Είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Τέτοιους παίκτες θες να προπονήσεις και με τέτοιους παίκτες θέλουν να παίξουν και οι υπόλοιποι».

Τα πλάνα του για τους νέους παίκτες: «Όταν σε μία ομάδα, οι στόχοι και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, είναι δική μου δουλειά το πώς θα εκμεταλλευτώ τους νέους παίκτες. Δεν είναι μόνο οι νίκες ο στόχος αλλά το πώς θα εκμεταλλευτούμε το πρόγραμμα και το DNA της ομάδας, για να γίνουμε καλύτεροι».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024