Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ιθάκη ο πρωθυπουργός [Εικόνες]

Στην Ιθάκη ο πρωθυπουργός [Εικόνες]

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από ποιο μέρος του νησιού θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός καθώς και η ώρα που θα μιλήσει

«Η Ιθάκη θα ταυτιστεί με το τέλος μιας σύγχρονης Οδύσσειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις από το νησί της Ιθάκης προσθέτοντας ότι η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη του κόσμου.

Αναφερόμενος στην Ιθάκη, μίλησε για έναν ιστορικό τόπο, έναν παράδεισο όπως είπε και σημείωσε ότι θα γίνει ένα θετικό viral σε όλη την Ευρώπη και θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο της Ιθάκης:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στην Ιθάκη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους του νησιού ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε βιντεοσκοπήσει το περίφημο διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, το οποίο προβλήθηκε λίγο πριν τις 12:00. Κατά την άφιξή του έξω από το δημαρχείο υπήρξαν ελάχιστοι πολίτες που τον χειροκρότησαν και ορισμένοι που τον αποδοκίμασαν.

Ο πρωθυπουργός έφθασε με ελικόπτερο στο νησί στις 10.30 το πρωί ενώ ήδη υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 11.25 στο δημαρχείο της Ιθάκης και αργότερα αναμένεται να παρακαθίσει σε γεύμα που θα του παραθέσουν φορείς του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα μεταδοθεί σε λίγα λεπτά θα είναι μαγνητοσκοπημένο.

Δηλώσεις δημάρχου

«Η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια από την Ιθάκη.

Ο κ. Στανίτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, πιστεύω να λυτρωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς να ησυχάσουμε από αυτά τα πάνδεινα που έχουμε περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια και να δούμε καλύτερες ημέρες». Υπογράμμισε δε ότι από χθες είναι όλοι σε εγρήγορση στο νησί του Οδυσσέα και ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο. «Θα συναντηθεί μαζί μου και με κάποιους αντιδημάρχους και συμβούλους, έτσι ώστε κατά την επίσκεψη του να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν το νησί μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024