Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά

Σκουρλέτης: Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά

Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών λίγες ώρες ή ημέρες πριν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Λίγες ώρες ή ημέρες πριν τον ανασχηματισμό ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος φημολογείται ότι θα αναλάβει τη θέση του γραμματέα του κόμματος μίλησε για τις το νέο κυβερνητικό σχήμα που έρχεται λέγοντας με νόημα ότι τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τόνισε ότι είναι βέβαιο είναι ότι θα γίνει ανασχηματισμός. «Είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα και για την κυβέρνηση. Και αν το επιθυμούσα ή δεν το επιθυμούσα (να μετακινηθώ στο κόμμα) δεν θα το συζητούσα σε κανένα ραδιόφωνο. Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης» είπε για να προσθέσει πως το «κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο βουλευτής Β Αθήνας επεσήμανε ότι «πάντα είναι στην ημερήσια διάταξη ο διάλογος ανάμεσα στην αριστερά και την κεντροαριστερά. Η σχέση αυτή είχε διαρραγεί τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρώπη λόγω της υιοθέτησης νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τη σοσιαλδημοκρατία. Υπάρχουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είναι πλήρως ταυτισμένα προγραμματικά με τη ΝΔ, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Λοβέρδος, ενώ άλλα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει αναστοχασμός σε σχέση με στρατηγικές επιλογές αυτού του χώρου».

Η Αριστερά, πρόσθεσε,  «μεγάλωσε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του μνημονίου, ωρίμασε και οφείλει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου. Εάν εξασφαλίζονται πολιτικές προϋποθέσεις μπορούμε να το κάνουμε και στο πλαίσιο του ανασχημστισμού. Δεν δέχομαι το απλοϊκό ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για μια βαθιά κοινωνική διεργασία. Δεν δέχομαι τον όρο ότι μετακόμισε το παλιό ΠΑΣΟΚ».

Ως προς τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η αναφορά σε ασύμμετρο φαινόμενο συνδεόταν με τις αντικειμενικές συνθήκες των καιρικών φαινομένων που αποδείχτηκε ότι ήταν καθοριστικός παράγοντας. Το 95% των πυρκαγιών έχει ανθρωπογενή αιτία. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έχω μιλήσει για το πώς προσέγγισα αυτή την υπόθεση ζητώντας στέρεες απαντήσεις για όλα. Τις πρώτες μέρες δημιουργήθηκαν τέτοιες εντυπώσεις, για οργανωμένο σχέδιο, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ανολοκλήρωτες, στη συνέχεια διαμορφώθηκε πιο καθαρή εικόνα». Και συνέχισε: «Τα πρώτα 24ωρα είναι λογικό να τα ψάχνουμε όλα και να θέτουμε ερωτήματα». Σε σχέση με τη μήνυση οικογένειας θυμάτων ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε: «Είναι άλλη μια μήνυση την οποία πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη. Είναι φανερό ότι κάποιοι επιχειρούν να κάνουν πολιτική πάνω στην τραγωδία. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στην οικογένεια».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024