Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Στο «φως» το πόρισμα που δείχνει τους υπαίτιους της τραγωδίας

Μάτι: Στο «φως» το πόρισμα που δείχνει τους υπαίτιους της τραγωδίας

Στο πόρισμα που συντάχθηκε ύστερα από εντολή του δικηγορικού γραφείου του Αντώνη Φούσσα καταγράφονται τα λάθη και οι ολιγωρίες που οδήγησαν στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου

Τουλάχιστον 20 λάθη και αβλεψίες  που οδήγησαν στην τραγωδία της «μαύρης Δευτέρας»  έρχονται στο φως από το πόρισμα του νομικού πραγματογνώμονα, πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση, το οποίο φτάνει σήμερα στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

Όπως αποκαλύπτουν με σημερινό δημοσίευμά τους τα «ΝΕΑ» , το πόρισμα – που συντάχθηκε ύστερα από εντολή του δικηγορικού γραφείου του Αντώνη Φούσσα που εκπροσωπεί πολλά από τα θύματα της πύρινης λαίλαπας – αναφέρει:

  • Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι συμμετείχε ένα μόνο εναέριο μέσο σε σχέση με τα 13 που είχαν ριχτεί στο έργο της δασοπυρόσβεσης στην Κινέτα λίγες ώρες νωρίτερα.
  • Υπήρχε καθυστέρηση 30 λεπτών στην κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης. Ο πραγματικός χρόνος έναρξης της πυρκαγιάς φαίνεται σε βίντεο κάμερας γειτονικής κατοικίας και ακολούθησαν τρεις τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική από υπάλληλο εταιρείας.
  • Ελικόπτερο που επόπτευε την πυρκαγιά στην Κινέτα κι ύστερα στάλθηκε στο Μάτι έμεινε από καύσιμα.
  • Το Μάτι δεν περιλαμβανόταν στη λίστα της Πυροσβεστικής με τις 36 περιοχές της Αττικής με άναρχη δόμηση, μέσα στο δάσος,  ώστε να λαμβάνονταν ειδικά μέτρα προστασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024