Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQ Silver Arrow Concept: Ηλεκτρικό βέλος

Mercedes EQ Silver Arrow Concept: Ηλεκτρικό βέλος

Το παρελθόν θα συναντήσει το μέλλον στις επιφάνειες ενός μονοθέσιου αγωνιστικού μοντέλου με ρετρό επιρροές, εφοδιασμένου ωστόσο με ηλεκτρικό σύνολο επιδόσεων το οποίο θα παρουσιαστεί από τη γερμανική φίρμα στο Pebble Beach προεικονίζοντας το ηλεκτροκίνητο μέλλον επιδόσεων.

Ένα ρετροφουτουριστικό πρωτότυπο με ηλεκτρικό σύνολο ετοιμάζει η γερμανική φίρμα για το Concours d’ Elegance του Pebble Beach της Καλιφόρνιας, στις 24 Αυγούστου, αντλώντας έμπνευση από τα καλλίγραμμα αγωνιστικά μονοθέσια της δεκαετίας του ’30.

Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, η Mercedes-Benz έχει παρουσιάσει ενός είδους στατικό γλυπτό αντίστοιχης έμπνευσης το οποίο, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler AG, Gorden Wagener μέσω post στα social media θα λειτουργήσει ως αισθητικό «πρόπλασμα» της νέας σχεδιαστικής μελέτης που θα «προσγειωθεί» στην καλιφορνέζική ακτή.

Στο ίδιο ακριβώς σχεδιαστικό ύφος συντείνει εξάλλου και το πρώτο teaser, υπό την μορφή σκίτσου που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα και το οποίο σκιαγραφεί την επιβλητική όσο και δυναμική σιλουέτα ενός Ασημένιου Βέλους μιας αλλοτινής εποχής με το χαρακτηριστικά μακρύ καπό, το οβάλ κόκπιτ, και τη σφηνοειδή απόληξη με το χαρακτηριστικό πτερύγιο και τους έντονα προτεταμένους θόλους σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Ωστόσο, πέρα από την καταφανώς ρετρό όσο και αγωνιστική σχεδιαστική γραμμή της συγκεκριμένης σχεδιαστικής μελέτης, το EQ Silver Arrow, θα εφοδιάζεται με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο επιδόσεων λειτουργώντας σαν μια ιδιότυπη γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος και προετοιμάζοντας το έδαφος για την νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης δια χειρός Mercedes-Benz, αλλά και για περισσότερες προτάσεις με εναλλακτικά σύνολα όπου τον πρώτο λόγο έχει ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό, όμως την υπογραφή του Affalterbach και τις επιδόσεις που αυτή εγγυάται.

Σε ό,τι αφορά τα πιο «προσγειωμένα» ηλεκτρικά σχέδια της γερμανικής φίρμας, όπως είναι ήδη γνωστό, η Mercedes-Benz έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης EQ C για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024