Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εκατομμύριο SUV για την Skoda

Ένα εκατομμύριο SUV για την Skoda

Οι Τσέχοι γιορτάζουν την παραγωγή του εκατομμυριοστού SUV τους, ενός ορόσημου που με δεδομένες της επικείμενες νέες αφίξεις στην SUV γκάμα τους, αναμένεται να ξεπεραστεί γρήγορα.

H τσεχική φίρμα ξεκίνησε την SUV πορεία της η οποία σήμερα συμπληρώνει 1.000.000 μονάδες παραγωγής, το 2009 με το Yeti το οποίο, τουλάχιστον προς το παρόν, διατηρεί την μερίδα του λέοντος στο νέο ορόσημο της Skoda καθώς από το 2009 έως πέρυσι που σταμάτησε η παραγωγή του, κατασκευάστηκε σε 684.500 μονάδες.

Ο διάδοχος του Yeti, Karoq, στην σχετικά σύντομη πορεία από την εμφάνισή του έως σήμερα έχει συνεισφέρει στο παραπάνω ορόσημο με 87.800 μονάδες ενώ το μεγαλύτερο Kodiaq έχουν ήδη αποκτήσει 215.700 αγοραστές. Τέλος, ακόμα 12.000 μονάδες έχουν κατασκευαστεί από το διαθέσιμο αποκλειστικά στην κινεζική αγορά Kamiq.

Για την ιστορία, το εκατομμυριοστό SUV που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Skoda, Kvasiny, είναι ένα Karoq σε πράσινη απόχρωση, Emerald Green, εξοπλισμένο με turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου απόδοσης 150 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο DSG στο επίπεδο έκδοσης Ambition. Προορισμός του αυτοκίνητου ορόσημου η Ισπανία, όπου ήδη παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τα SUV της Skoda που προορίζονται για την Ευρώπη κατασκευάζονται σε βιομηχανικές μονάδες της φίρμας στην έδρα της, την Τσεχία, ωστόσο η τσεχική φίρμα έχει επίσης βιομηχανική παρουσία σε Κίνα και Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η αυξημένη ζήτηση για το Karoq, έχει προσωρινά επεκτείνει την παραγωγή του και στη Γερμανία στο εργοστάσιο της VW στο Osnabruck όπου θα παράγεται μέχρι τουλάχιστον το τέλος της δεκαετίας.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Skoda την SUV γκάμα των Karoq και Kodiaq θα συμπληρώσει σύντομα ένα νέο μικρότερο μοντέλο το οποίο θα παρουσιαστεί ως έκδοση παραγωγής στην έκθεση της Γενεύης το 2019, αντλώντας επιρροές από το Vision X Concept που η τσεχική φίρμα παρουσίασε ως πρωτότυπο στην φετινή ελβετική διοργάνωση.

Παράλληλα, τον προσεχή Οκτώβριο, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Παρίσι, το Kodiaq RS, το πρώτο SUV της Skoda με τα διακριτικά RS και σπορ προδιαγραφές οι οποίες ήδη από το στάδιο των δοκιμών του έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο του ταχύτερου επταθέσιου SUV στο Nurburgring.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024