Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Έφεση από ανήλικο σε πρόστιμο για προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας

Ρωσία: Έφεση από ανήλικο σε πρόστιμο για προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας

Πρόκειται για τον 16χρονο, Μαξίμ Νεβέροφ, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ρουβλιών

Ο πρώτος ανήλικος στη Ρωσία, στον οποίο είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο βάσει ενός νέου νόμου κατά της προπαγάνδισης της ομοφυλοφιλίας, για τη δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες αγκαλιάζονται γυμνόστηθοι άνδρες, άσκησε έφεση.

Πρόκειται για τον 16χρονο, Μαξίμ Νεβέροφ, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ρουβλιών, καθώς κρίθηκε ένοχος «για προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανηλίκων».

Ο Μαξίμ είναι ο πρώτος ανήλικος που τιμωρήθηκε με πρόστιμο βάσει του νόμου σύμφωνα με τον οποίο κάθε παρόμοιο γεγονός ή πράξη θεωρείται από τις αρχές ως μια προσπάθεια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας παράνομα σε ανήλικους.

Από μεριάς του, αρνείται ότι οι δημοσιευμένες φωτογραφίες στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης VKontakte προωθούν την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων.

« Όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται στη Ρωσία, όχι μόνο των γκέι και των τρανσέξουαλ. Πιστεύω ότι οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφιφυλόφιλοι και οι διεμφυλικοί είναι άνθρωποι όπως όλοι, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παλέψεις για τα δικαιώματα τους ξεχωριστά από τα δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου» δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή, μία ημέρα πριν ασκήσει έφεση.

Η Ρωσία θεωρείται η δεύτερη πιο φιλική χώρα προς την κοινότητα της LGBT κοινότητα. Μάλιστα το 2016 κατέλαβε ανάλογο βραβείο από την ILGA-Europe, ένα δίκτυο των ευρωπαϊκών ομάδων LGBT. Εως το 1993 η ομοφυλοφιλία στη Ρωσία ήταν ποινικό αδίκημα ενώ μέχρι το 1999 αντιμετωπίζετο ως ψυχική νόσος.

Πέρυσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε οτι ο ρωσικός νόμος κατά της προπαγάνδισης της ομοφυλοφιλίας παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και διαχωρίζει τους ανθρώπους αυτούς από τους υπόλοιπους. Η Μόσχα χαρακτήρισε την απόφαση αυτή άδικη.

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού δικτύου LGBT είπε οτι δίωξη κατά του Νεβέροφ ήταν διαφορετική, διότι δεν ήταν ενεργός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

«Οι αρχές συνήθως διώκουν ανθρώπους οι οποίοι διαδηλώνουν στους δρόμους με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024