Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί τραβάνε το… κουπί στην επιβαρυμένη Μπενφίκα

Αυτοί τραβάνε το… κουπί στην επιβαρυμένη Μπενφίκα

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και οι άλλοι παίκτες που δεν έχασαν λεπτό στα τέσσερα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια των Αετών

Η συνάντηση της Τρίτης (21/8, 22:00, Cosmote Sport 1) με τον ΠΑΟΚ στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας είναι το 5ο επίσημο παιχνίδι της Μπενφίκα σε διάστημα 15 ημερών.

Παρά όμως τις αλλεπάλληλες αναμετρήσεις ο προπονητής Ρούι Βιτόρια δεν έχει καταφύγει σε ροτέισον. Είναι ενδεικτικό ότι οι ίδιοι 10 παίκτες συμπεριλήφθηκαν στο αρχικό σχήμα και στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις των Αετών από 7 έως 18 Αυγούστου.

Οι έξι εξ αυτών μάλιστα δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό: ο τέως τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο δεξιός μπακ Αντρέ Αλμέιδα (ο οποίος πάντως εμφανίζεται τώρα ως αμφίβολος λόγω αδιαθεσίας), οι στόπερ Ζαρντέλ, Ρούμπεν Ντίας, ο αριστερός μπακ Αλεχάνδρο Γκριμάλδο και ο μέσος Πίτσι έχουν 360’ στο ενεργητικό τους.

Σημειωτέον η Μπενφίκα είναι πιο επιβαρυμένη από τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες, επειδή έχει εκκινήσει και το πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Ετσι, μετά την επικράτηση 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 7/8, οι Αετοί υποδέχτηκαν την Βιτόρια Γκιμαράες (3-2) στις 10/8, έπαιξαν ακολούθως τη ρεβάνς στην Τουρκία (1-1) στις 14/8 και επανήλθαν στις εγχώριες υποχρεώσεις νικώντας εκτός έδρας την Μποαβίστα (0-2) στις 18/8.

Ο ρόλος του Φέισα

Βασικότατο στέλεχος της ομάδας είναι και ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Λιούμπομιρ Φέισα (341’). Μάλιστα, τη μοναδική φορά που πήρε ανάσες ο Σέρβος «κόφτης» η ομάδα του έχασε την αμυντική της συνοχή δεχόμενη δύο γκολ (αντικαταστάθηκε στο 71’ κόντρα στη Βιτόρια Γκιμαράες και το 3-0 έγινε 3-2).

Σε όλα τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της Μπενφίκα έχουν συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα και οι Γκέντσον Φερνάντες (351’ ο 19χρονος μέσος), Φράνκο Τσέρβι (332’, αριστερός winger) και Εντουάρντο Σάλβιο (301’, δεξί winger).

Στη θέση του σέντερ φορ επιστρατεύτηκε τρεις φορές ως βασικός ο Φακούντο Φερέιρα (299’), ενώ στο εκτός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε προτιμήθηκε ο νεοαποκτηθείς Χιλιανός Νικολάς Καστίγιο ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και είναι έκτοτε στα… πιτς.

Ο κόουτς Ρούι Βιτόρια προτιμάει είτε τη διάταξη 4-3-3 είτε το 4-1-4-1 με τον Φέισα καθαρό κόφτη και τους Πίτσι, Φερνάντες πιο ψηλά.

Σημειωτέον δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε λεπτό ο Ανδρέας Σάμαρης που προσφάτως εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική μεταγραφής στην Αλ Χιλάλ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024