Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε πανικό η «κυβέρνηση των υπογείων» προχωρά σε πρωτοφανείς επιθέσεις

Σε πανικό η «κυβέρνηση των υπογείων» προχωρά σε πρωτοφανείς επιθέσεις

Αήθεις επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων και των δημοσιογράφων, που θυμίζουν την περίοδο 2012-2014

Τα πιο ταπεινά πολιτικά ένστικτα, θυμίζοντας εποχές που μιλούσαν για λιντσαρίσματα, προδότες και μερκελιστές, επιστρατεύει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ξαναρίξει την μπάλα στο πεδίο της σύγκρουσης με φόντο την οικονομία.

Θεωρώντας ότι η υπόθεση της υποθετικής εξόδου από το μνημόνιο είναι ευνοϊκό πεδίο για την κυβέρνηση, οι σχεδιασμοί έχουν αλλάξει… πίστα. Οι αήθεις επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων με κάθε ευκαιρία, δείχνουν ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί πως όσο η συζήτηση παραμένει για την τραγωδία στο Μάτι, τόσο το συναίσθημα των πολιτών αντιδρά και τους στρέφει κατά των κυβερνώντων.

Αντιθέτως εκτιμούν ότι είναι προνομιακό το πεδίο του «σκληρού ροκ» όπου «σεσημασμένα» και μη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται κατά πάντων: Κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ολίγον από Μαρέβα.

Κατά του Γιάννη Στουρνάρα γιατί συμβουλεύει την κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις της. Κατά των μη φιλικών ΜΜΕ γιατί ασκούν αυστηρή κριτική στον κ. Τσίπρα και κυρίως υπενθυμίζουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που οδήγησαν τη χώρα σε ένα καταστροφικό τρίτο μνημόνιο από το οποίο τώρα βγαίνουμε με πολύ υψηλό κόστος.

Επιστροφή στο παρελθόν

Οι επιθέσεις που γίνονται θυμίζουν την περίοδο 2012-2014 όταν στις πλατείες και μέσα στη Βουλή ακούγονταν κραυγές για πουλημένους και προδότες. Τότε που η χώρα είχε χωριστεί σε μνημονιακούς και μη ή σε «μένουμευρωπαίους» και μη. Αυτή η εποχή επανέρχεται τώρα καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και διαρκή εκνευρισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του πελαγοδρομούν ανάμεσα στην οικονομική αποτυχία του μνημονίου που υπέγραψαν, στην κοινωνική καταβαράθρωση με τουλάχιστον το ένα τρίτο των Ελλήνων να βρίσκεται σε συνθήκες φτωχοποίησης, παρά τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος. Και στην πολιτική κατάρρευση καθώς ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη και ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά αισθάνεται ότι δεν είναι ο «αγαπημένος» των Ελλήνων.

Στην προσπάθειά τους να περισώσουν ό,τι μπορούν καταφεύγουν σε ανήθικες επιθέσεις, και προσωπικά αλλά και χρησιμοποιώντας τα γνωστά ΜΜΕ που δεν φείδονται της… ευχαρίστησης να στήνουν σκάνδαλα ή να επιτίθενται σε πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους αλλά και στις οικογένειές τους.

Αυτό που για πολλούς απρόσωπα ονομάζεται «κυβέρνηση των υπογείων» έχει πάρει πλέον σάρκα και οστά κι έχει φτάσει στα όρια του παροξυσμού.

Η πρόσφατη αήθης επίθεση της βουλευτού Ελένης Αυλωνίτου, η οποία ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πα@@@ιές», είναι ένα από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Το χορό των ύβρεων σέρνει ο πανταχού παρών στο διαδίκτυο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι πολυγραφότατος μεταξύ χειρουργείων και εργασίας στο υπουργείο Υγείας.

Αφού μέχρι τώρα έβριζε τα ΜΜΕ και μετρούσε μέρες για την έξοδο από τα μνημόνια, χθες επιτέθηκε στον διοικητή της ΤτΕ με τρόπο που δεν συνάδει στον θεσμικό του ρόλο.

«ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!!!
Μια και σήμερα όσο και αν στενοχωριέσαι ..
Δεν χρειαζόμαστε ούτε τις προβλέψεις σου ούτε τις συμβουλές σου !!
Η μοναδική σου προσφορά σε αυτή τη χώρα πλέον ,είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ …
Ανήκεις στο σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα ,στο σύστημα που την έβαλε στα μνημόνια και κατακρεούργησε μισθούς και δικαιώματα ,ενώ η ελίτ και Συ μαζί πλούτιζε ….
Αρκετά υπονομευσες ,ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ …»

Ο ίδιος λίγη ώρα πριν είχε προτρέψει τους αντιπάλους του να «φάνε τα σκώτια τους» τώρα που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.

Απαράδεκτη ήταν και η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος πρόσφατα χαρακτήρισε την αντιπολίτευση «αυτιστική», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί

Και τι να πει κανείς για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Νίκο Καρανίκα ο οποίος συνδύασε την πρεζεμπορία με φοροφυγάδες και συνέδεσε τη ΝΔ με ταγματασφαλίτες ενώ αποφάνθηκε ότι η αστική τάξη δεν αντιδρά, επειδή «ρουφάει κόκα».

Στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων βεβαίως ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος έκανε μέχρι και διάβημα στην ΕΣΗΕΑ για να «συνετίσει» δημοσιογράφους ενώ συχνά – πυκνά τα βάζει με όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την «επιτυχία» της κυβέρνησης.

Οι κινήσεις εκφοβισμού, οι απειλές και οι πρωτοφανείς παρακρατικοί μέθοδοι έχουν πάρει τη θέση της μετριοπάθειας και της αριστερής ευπρέπειας καθώς όλα πλέον έχουν μπει στο μύλο της πολιτικής επιβίωσης με κάθε τρόπο.

Τη σκυτάλη πήρε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, που μετακόμισε πρόσφατα στη διεύθυνση της «Αυγής», ο Αγγελος Τσέκερης ο οποίος με απανωτά άρθρα του «κατακεραυνώνει» τους πάντες. Μιλά για «δημοσιογραφική αλητεία, ελεεινά δημοσιογραφάκια, τσουτσέκια, αγχωμένους σκιτζήδες, κανιβαλισμό και επίθεση στην αριστερά».

Κι όλα αυτά γιατί ο «μύθος» της εξόδου από το μνημόνιο δεν μπορεί να καλύψει καμιά από τις αποτυχίες της κυβέρνησης. Κυρίως δεν μπορεί να καλύψει τους σχεδόν 100 νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι, μια τραγωδία για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει λογοδοτήσει αλλά επιλέγει να αφήσει το χρόνο να περάσει για να ξεχάσουν οι Ελληνες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024