Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρουνό Λεμέρ: Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς

Μπρουνό Λεμέρ: Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτηρίζει μεν επιτυχία την έξοδο από το πρόγραμμα, αλλά «ψαλιδίζει» τις κυβερνητικές προσδοκίες περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων, ενώ τονίζει με νόημα ότι «πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων»

Η Ελλάδα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και «δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές» δηλώνει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Μπρουνό Λεμέρ. Μία ημέρα πριν από τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτηρίζει ως «μεγάλη επιτυχία» την έξοδο, αλλά σε ό,τι αφορά τα όσα διαδίδονται από κυβερνητικά στελέχη περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Λεμέρ εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός: «Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων». Με μία δε ειδική δήλωσή του, πέραν των ερωτήσεων, ο «τσάρος» της γαλλικής οικονομίας εκφράζει την αλληλεγγύη του Παρισιού για την τραγωδία των πρόσφατων πυρκαγιών: «Προτού απαντήσω στα ερωτήματά σας, οι σκέψεις μου πηγαίνουν στην Ελλάδα και στα πολυάριθμα θύματα των πυρκαγιών του Ιουλίου. Τον περασμένο μήνα ζήσατε ένα εθνικό δράμα. Θέλω να σας πω σε ποιον βαθμό μας άγγιξε όλους αυτό το δράμα. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε αμέσως την αλληλεγγύη μας και η Γαλλία πρότεινε συγκεκριμένη στήριξη. Η Γαλλία και η Ευρώπη θα παραμείνουν αλληλέγγυες προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος, για άλλη μια φορά, απέδειξε το θάρρος και την αντοχή του».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024