Πέρκα με λαχανικά
Αντί για πέρκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λευκό ψάρι σε φιλέτο, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και ροφό που γίνεται νοστιμότατος.
Spotlight
-
Viral αγγελία σπιτιού στη Βούλα - «Επιβάλλονται τα κατοικίδια και τα μπάρμπεκιου σαν να είναι Τσικνοπέμπτη»
-
Τραγωδία: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε
-
Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
-
Πώς ο σταθμός φόρτισης των αυτοκινήτων γίνεται υποχρεωτικός στα νέα κτίρια
Αντί για πέρκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λευκό ψάρι σε φιλέτο, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και ροφό που γίνεται νοστιμότατος.
Χρόνος προετοιμασίας: 10′, μαγείρεμα: 25′
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο πέρκας, σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές ροδέλες
½ ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φύλλο δάφνης
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στρώνουμε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με τις πατάτες κι από πάνω σε στρώσεις τα κρεμμύδια, το σέλινο και τον μαϊντανό.
2. Απλώνουμε ομοιόμορφα το ψάρι.
3. Προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και το κρασί.
4 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις