Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς κατέληξε να γίνει άντρο ληστών ο λόφος του Φιλοπάππου

Πώς κατέληξε να γίνει άντρο ληστών ο λόφος του Φιλοπάππου

Ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Αθήνας, ο λόφος του Φιλιπάππου, έχει μεταβληθεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές εξαιτίας της δράσης συμμοριών που ληστεύουν τους επισκέπτες

Σε άντρο ληστών έχουν μετατραπεί ο λόφος του Φιλοπάππου και ο πεζόδρομος του Θησείου, ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία της Αθήνας τόσο από τουρίστες όσο και από Αθηναίους, καθώς από τις αρχές του 2018 έχουν σημειωθεί 230 επιθέσεις (δηλαδή μία κάθε ημέρα) από τουλάχιστον τέσσερις-πέντε συμμορίες κακοποιών οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα. Τελευταίο θύμα ένας 25χρονος Ελληνας – που εργαζόταν στη Γλασκώβη και είχε έλθει στην Ελλάδα για διακοπές – ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Μαζικές επιθέσεις

Ο θάνατος του άτυχου 25χρονου που έπεσε από τα βράχια στου Φιλοπάππου κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με ληστές που τον απειλούσαν με σπασμένο μπουκάλι αποτελεί την κορύφωση μιας δραματικής κατάστασης με συνεχείς μαζικές επιθέσεις – πολλές εξ αυτών αιματηρές – περισσότερων από 100 αδίστακτων ποινικών κυρίως από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Πακισταν, το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές στο πιο τουριστικό μέρος της Αθήνας. Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί μια πρωτοφανής κατάσταση την οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. παρά τα συνεχή προειδοποιητικά έγγραφα που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Μάλιστα ληστρικές επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί την ώρα που περιπολούν αστυνομικοί στην περιοχή ή βρίσκονται επί τόπου για να ερευνήσουν άλλη εγκληματική επίθεση! Επιπλέον, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται, οι αστυνομικές περιπολίες είναι «ρηχές», μένουν στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη και δεν εισέρχονται στην «καρδιά» του δασυλλίου όπου και σημειώνονται οι επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024