Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα [Εικόνες]

Ηλεία: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα [Εικόνες]

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι σαφώς καλύτερη, ενώ σύμμαχος παραμένει ο καιρός. Δεν απειλούνται κατοικίες

Εξαιρετικά δύσκολη αναμένεται η νύχτα στο νομό Ηλείας με δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα. Μετά τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο χωριό Δαφνιώτισσα, εμφανίστηκε και δεύτερο μέτωπο μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά το βράδυ η εικόνα που παρουσιάζεται στα δύο μέτωπα είναι σαφώς καλύτερη και το ευτύχημα είναι πως δεν απειλούνται κατοικίες. Σύμμαχος παραμένει και ο καιρός, καθώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο φόβος όμως αναζοπυρώσεων, καθώς και η δυνατότητα επιχείρησης εναέριων μέσων με την ανατολή του ηλίου έχουν θέσει σε συναγερμό την Πυροσβεστική, η οποία αναμένεται να δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με τις οποίες «η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της».

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περεταίρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο μέτωπο που κατακαίει δασική έκταση κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα, επιχειρούν 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Στο μεταξύ μια ακόμη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «δείχνει να ελέγχεται, αντίθετα με την περιοχή της Δαφνιώτισας όπου είχαμε τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα».

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πολύτιμη ήταν νωρίτερα η συμβολή των εναέριων μέσων ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Ταυτόχρονα, κλειστός παραμένει ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη, ενώ το μοναστήρι της Αναλήψεως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, έως ώρας, εκτός αν η φορά που έχει ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση.

Απομακρύνθηκαν οι ευπαθείς ομάδες

Στο χωριό Δαφνιώτισσα, η Πυροσβεστική είχε εισηγηθεί νωρίτερα προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, με τον δήμαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει τη μερική εκκένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως το χωριό δεν κινδυνεύει, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει αντίθετη φορά.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής» είπε.

Για εμπρησμό μιλούν οι τοπικοί φορείς

Το σενάριο του εμπρησμού είναι αυτό που προκρίνουν ως επικρατέστερο οι τοπικοί φορείς, σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι οποίοι εκφράζουν ερωτηματικά για το γεγονός πως το νέο μέτωπο ξέσπασε σε κοντινή απόσταση από το πρώτο.

Παράλληλα, σημειώνουν πως δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως και πέρσι, την ίδια εποχή, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή ωστόσο, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024