Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης

Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης

«Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές (…) να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική, ασφαλώς συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε σήμερα πως το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας στην Ελλάδα είναι μια «ιστορική» ημέρα για τη χώρα η οποία σημαδεύτηκε από οκτώ χρόνια λιτότητας.

«Είναι μια μεγάλη έως και ιστορική μέρα για την Ελλάδα», η οποία «επί σχεδόν δέκα χρόνια δεν είναι πια υπό κηδεμονία αλλά υπό το κράτος προγραμμάτων που είναι προγράμματα βοήθειας», δήλωσε ο Μοσκοβισί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές (…) να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική, ασφαλώς συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις», είπε.

Η Ελλάδα βγαίνει επίσημα σήμερα από την κηδεμονία των πιστωτών της –της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου– προκειμένου να ξαναρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές έπειτα από πολλά χρόνια βαθιά ύφεσης.

«Η ελληνική κρίση ήταν ενός βάθους, μιας διάρκειας, μιας σκληρότητας απολύτως χωρίς προηγούμενο, ως εκ τούτου πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις της από λίγο πιο κοντά», εκτίμησε ο πρώην υπουργός επί προεδρίας του Γάλλου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μοσκοβισί αναγνώρισε επίσης πως έγιναν «λάθη (…) στη διάρκεια αυτών των πολύ μακρών χρόνων», κάνοντας λόγο κυρίως για μηχανισμούς αλληλεγγύης «που δημιουργήθηκαν κάπως υπό την πίεση της κρίσης και δεν ήταν εκούσιοι μηχανισμοί».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024