Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz B-Class 2020: Πολυμορφική τεχνολογία

Mercedes-Benz B-Class 2020: Πολυμορφική τεχνολογία

Όπως και με την νέα A-Class, η Mercedes-Benz αναμένεται με την νέα γενιά της B-Class να επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των πολυμορφικών με την συνδρομή ευφυούς τεχνολογίας.

Εικόνα: ΑUTOMEDIA

H γκάμα των «μικρών» της Mercedes-Benz αυξάνεται και πληθύνεται προς κάθε κατεύθυνση όπως αποδεικνύει το πρόσφατο παράδειγμα της τετράθυρης A-Class αλλά και η επικείμενη νέα SUV πρόταση, GLB η οποία έχει ήδη κάνει εμφανίσεις ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Εκτός από την τάση διεύρυνσης των μοντέλων που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση της γκάμα της, είναι εξίσου σαφές ότι η γερμανική φίρμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο «πρόπλασμα» που αποτέλεσε την αφετηρία για όλη αυτή την προϊοντική compact «επίθεση», δηλαδή τα μοντέλα από όπου ξεκίνησαν όλα: τις A-Class και τις B-Class.

Για την πρώτη, δεν χρειάζονται συστάσεις, μιας και η προσφάτως νέα γενιά της και η τεχνολογική υπεροπλία της δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τους στόχους της γερμανικής φίρμας η οποία έχει προφανώς βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και για την B-Class η οποία, ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση διαχωρίζοντας πλήρως εαυτόν από το δημοφιλές hatchback της Mercedes-Benz.

Για την ακρίβεια, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι κατασκοπικές λήψεις της η νέα B-Class αναμένεται να ενταχθεί βαθύτερα στον κόσμο των MPV, αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός πολυτελούς πολυμορφικού όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν η άνεση και η έξυπνη τεχνολογία η οποία θα τεθεί στην υπηρεσία των επιβαινόντων και προς όφελος μιας διαφορετικής εμπειρίας μετακίνησης.

Υπό το σκεπτικό ενός σοφιστικέ minivan, η νέα B-Class δεν αναμένεται να επωφεληθεί από εκδόσεις AMG. Αντιθέτως, θα υιοθετήσει μια σειρά από λύσεις εργονομίας και αναδιαμόρφωσης του εσωτερικού της με την συνδρομή της τεχνολογίας οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια νέα διάσταση στην κατηγορία. Παράλληλα, μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας αναμένεται να της εξασφαλίσουν πρωτόγνωρες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Επίσης, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η συμπλήρωση της γκάμας της με εναλλακτικά σύνολα, ενδεχομένως και πέρα των συνηθισμένων με δεδομένη την αδυναμία της B-Class στο υδρογόνο κατά το παρελθόν αλλά και του πρόσφατου παραδείγματος συνδυασμού υδρογονοκίνησης και ηλεκτροκίνησης από την μεγαλύτερη GLC F-Cell.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την πρεμιέρα της νέας γενιάς της B-Class, ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2019.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024