Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Byton K-Byte Concept: Με τεχνολογική ορμή από την Κίνα

Byton K-Byte Concept: Με τεχνολογική ορμή από την Κίνα

Από την μακρινή Κίνα στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, δια μέσου Santa Clara -επίσης της Καλιφόρνιας- όπου η κινεζική start-up Byton διατηρεί κέντρο εξέλιξης, το K-Byte έρχεται από την διάσημη αμερικανική διοργάνωση να υπενθυμίσει την σημασιολογική διαφοροποίηση της «νέας αυτοκινητοβιομηχανίας».

To Βyton K-Byte αποτελεί ένα φιλόδοξο project το οποίο αποτυπώνει σε πρωτότυπη μορφή την πρόθεση της κινεζικής start-up Byton με το αμερικανικό κέντρο έρευνας και εξέλιξης, να κατασκευάσει σε ορίζοντα τριετίας ένα επιβλητικών και διαστάσεων και τεχνολογίας τετράθυρο μοντέλο με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και επωφελούμενο από ευρυζωνική σύνδεση με τον «έξω κόσμο».

Έτσι, εκτός από τις χορταστικές διαστάσεις των 4,95 μέτρων μήκους, 1,95 μ. πλάτους 1,5 μ. ύψους και το μεταξόνιο των 3,0 μέτρων, το K-Byte διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από κάμερες, αισθητήρες, σαρωτές και ραντάρ που εξασφαλίζουν την πλήρη ανίχνευση του περιβάλλοντος χώρου και φιλοδοξούν να το αναγάγουν σε ορόσημο των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Το τεχνολογικό του παλμαρέ συμπληρώνει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός ευφυών τεχνολογιών που με τη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης καθιστούν εφικτή την επικοινωνία με άλλα αυτοκίνητα αλλά και το καθιστούν υπόδειγμα σε όρους συνδεσιμότητας ή όπως αρέσκεται να το αποκαλεί η Byton ως «αφετηρία μιας νέας εποχής τεχνολογικής σημασιολογίας».

Πλην όλων των παραπάνω το K-Byte το οποίο αποτελεί καρπό εξέλιξης του κέντρου έρευνας και εξέλιξης της Byton στην Santa Clara της Καλιφόρνιας, είναι και αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέηξουν ανάμεσα σε ένα σύνολο με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 270 ίππων σε συνδυασμό με μπαταρία αυτονομίας 400 χλμ. ή ένα ακόμα ισχυρότερο απόδοσης 470 ίππων το οποίο συνδυάζεται και με υψηλότερης απόδοσης μπαταρία η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία 520 χλμ.

Με δεδομένη την εγγύτητα του ερευνητικού κέντρου της Byton στο Pebble Beach, αλλά και το δεδομένο φουτουρισμό του K-Byte, το επιβλητικό τετράθυρο μοντέλο θα κάνει την εμφάνιση του στο Concours d’ Elegance στις 26 Αυγούστου, υπενθυμίζοντας την παρουσία της κινεζικής start-up η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις πρόκειται να ξεκινήσει τη διάθεση αυτοκινήτων το 2019 από την Κίνα με την προοπτική στην συνέχεια να επεκταθεί σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη από το 2021.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024