Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισπανία κατοικείται από...χοίρους

Η Ισπανία κατοικείται από…χοίρους

Σύμφωνα με τα πρωτόγνωρα στοιχεία, οι χοίροι ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια και οι κάτοικοι σε 46,5 εκατομμύρια.

Περισσότεροι υπολογίζονται οι χοίροι στην Ισπανία σε σχέση με τους κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας.

Σύμφωνα με τα πρωτόγνωρα στοιχεία, οι χοίροι ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια και οι κάτοικοι σε 46,5 εκατομμύρια.

Η αύξηση στα ζώα από το 2013 υπολογίζεται στα 9 εκατομμύρια ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μιας βιομηχανίας που παρήγαγε περισσότερους από 4 εκατομμύρια τόνους προϊόντων χοιρινού κρέατος και απέφερε πέρυσι στην ισπανική οικονομία 6 δισ. ευρώ.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός χοίρων αποτελεί τον τέταρτο βασικό παράγοντα για την παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου μετά τις μεταφορές, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βιομηχανία.

«Όταν δεν ελέγχεται μια βιομηχανία στην οποία παραδοσιακά γίνονται απάτες επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αλλά όχι πολλά προϊόντα, αυτό συμβαίνει», είπε. «Για παράδειγμα, μερικά ζώα βόσκουν στο Dehesa αλλά αντί να ζουν με βελανίδια τους τελευταίους τρεις μήνες της ζωής τους, τους δίνεται ζωοτροφή. Ωστόσο ο επιθεωρητής βλέπει τους χοίρους στο δάσος και έτσι λαμβάνουν την ονομασία».

Κατά μέσο όρο, οι Ισπανοί καταναλώνουν περίπου 21 κιλά χοιρινό τον χρόνο. Για να χαρακτηριστεί το χαμόν πρέπει να προέρχεται από καθαρόαιμους χοίρους, μαύρου χρώματος, οι οποίοι περνούν τους τελευταίους μήνες της ζωής τους ελεύθεροι, μέσα σε δάση δρυός και τρέφονται αποκλειστικά με βελανίδια. Το κρέας πρέπει στη συνέχεια να συντηρηθεί για τουλάχιστον 36 μήνες. Πρόκειται για μια αργή διαδικασία και η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Ο Φραντσίσκο Εσπαράγκο, ο οποίος παράγει Χαμόν Ιμπέρικο ντε Μπελότα στην Εξτρεμαδούρα, στη δυτική Ισπανία, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αρκετοί πόροι για την επιβολή των κανονισμών.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024