Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγαλύτερο σχολείο της Κοπεγχάγης είναι «πράσινο»

Το μεγαλύτερο σχολείο της Κοπεγχάγης είναι «πράσινο»

Παρόλο που η Δανία δεν είναι γνωστή για τις ηλιόλουστες μέρες της, υπολογίστηκε ότι η νέα πρόσοψη θα καλύψει πάνω από το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου

Το διεθνές σχολείο της Møller Nordhavn, το μεγαλύτερο σχολείο της Κοπεγχάγης της Δανίας, έκανε ένα άλμα στον 21ο αιώνα, μεταμορφώνοντας περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα της πρόσοψής του με πάνω από 12.000 ηλιακά «πράσινα» πάνελ. Μπορεί τίποτα από αυτά να μην ακούγεται σαν κατόρθωμα το 2018, αλλά είναι αφού  το να δημιουργηθούν πάνελ σε ένα συγκεκριμένο χρώμα ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που χρειάστηκαν οι ερευνητές γύρω στα 12 χρόνια για να το κατακτήσουν.

Για να συμβεί αυτό, οι ειδικοί εφαρμόζουν τη διαδικασία που ονομάζεται παρεμβολή χρώματος, η οποία είναι παρόμοια με αυτό που συμβαίνει όταν βλέπετε πολύχρωμες κηλίδες λαδιού στο νερό. Τελικά το πέτυχαν προσθέτοντας λεπτά σωματίδια στην επιφάνεια του γυαλιού για να δώσουν την τελική απόχρωση.

Τώρα τα πάνελ δεν φαίνονται μόνο ομοιόμορφα, αλλά κάνουν και τη δουλειά τους σωστά. Παρόλο που η Δανία δεν είναι γνωστή για τις ηλιόλουστες μέρες της, υπολογίστηκε ότι η νέα πρόσοψη θα καλύψει πάνω από το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου, καθώς και μια νέα ευχάριστη αισθητική για την περιοχή Nordhavn – την πόλη της Δανίας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024