Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Που στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου

Που στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου

Οι αρχές έχουν προσεγγίσει αλλοδαπούς που έχουν προφυλακιστεί για παρόμοιες επιθέσεις

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομία για τον εντοπισμότων δραστών που επιτέθηκαν στον 25χρονο νεαρό, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τα βράχια στου Φιλοπάππου και στην 23χρονη φίλη του.

Οι αρχές προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες από αλλοδαπούς που έχουν ήδη προφυλακιστεί για παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή του Φιλοπάππου και της Ακρόπολης.

Παραβατικές ομάδες που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας έχουν προσεγγιστεί από την ασφάλεια με σκοπό να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν για άτομα που ταιριάζουν στις περιγραφές της 23χρονης κοπέλας.

Στοιχεία για την ταυτότητα των τριών μελαψών ανδρών ελπίζουν οι αρχές να δώσουν και τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν τα ρούχα του θύματος και της φίλης του καθώς και η τσάντα της 23χονης φέρουν DNA και αποτυπώματα των δραστών.

Κενά παρατήρησαν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση», δήλωσε ο Αργηχός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος μετά την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή.

Ο κ. Ανδρικόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε: «Στην περιοδεία που κάναμε συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί και αποφανθήκαμε ότι η περιοχή χρήζει πιο εντατικής αστυνόμευσης και αυτό μπήκε στο πρόγραμμα ενός νέου σχεδιασμού και μέχρι το βράδυ θα έχουμε καταλήξει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται».

Ο κ. Ανδρικόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , τόνισε ότι ο Αρχηγός επιβάλλεται να έχει ιδία αντίληψη για ό,τι συμβαίνει και στο δρόμο, γι’ αυτό έχει σκοπό να συνεχίσει τις επιθεωρήσεις όπου χρειάζεται και μαζί με τους επιτελείς να βάζει τις βάσεις για όλο και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Ο Αρχηγός και οι αξιωματικοί περπάτησαν όλο τον λόφο του Φιλοπάππου και κατέγραψαν ένα προς ένα τα σημεία που θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και να ενισχυθούν περιπολίες και άλλα μέτρα, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο νέο σχεδιασμό.

Ωστόσο είναι πιθανό να γίνει έγγραφο στο δήμο Αθηναίων και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να μελετήσουν τυχόν παράλληλες παρεμβάσεις για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Δεν βοήθησε η πρώτη κατάθεση της 23χρονης

Η πρώτη κατάθεση της κοπέλας την Πέμπτη δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα της πτώσης του νεαρού. Η 23χρονη περιγράφει την στιγμή της επίθεσης αλλά δεν μπορεί να ανακαλέσει στην μνήμη της αν έσπρωξαν τον φίλο της ή εκείνος γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όπως ανέφερε η ίδια λίγο πριν τις 23.00 χτες το βράδυ, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η κοπέλα, όπως λέει, κοίταζε τον ληστή με την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα, όπου ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024