Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και όμως το... ξανακάνει!

Και όμως το… ξανακάνει!

Το ακατόρθωτο του 2010 έγινε η πυξίδα του 2018. Και αν του... κάτσει; Μπορεί κάλλιστα ο Ολυμπιακός από τον Αύγουστο να έχει βελτιώσει το τέλειο παράδειγμα δημιουργίας μιας νέας αγωνιστικής εκδοχής

Υπάρχει πάντα εκείνο το καλοκαίρι. Τα όσα συνέβησαν το 2010 που θα αποτελούν το πιο τρανό παράδειγμα πως ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός που όταν θέλει κάτι, έχει τον τρόπο όχι μόνο να… μπορεί, αλλά και να το καταφέρνει.

Ο τρόπος με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν μέσα σε μερικές εβδομάδες να σχηματίσουν μια ομάδα από την αρχή, που επί της ουσίας δεν άλλαξε απλά την μοίρα τους αλλά συνολικά την τελευταία δεκαετία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνη που ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός την ονειρεύονταν για δική του, προτού την δει να ξετυλίγεται κατακόκκινη όπως μαρτυρούν επτά πρωταθλήματα στη σειρά!

Σε μερικούς μήνες από τώρα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αν η… ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός εκείνο που έμοιαζε ακατόρθωτο είναι σε θέση να το ξανακάνει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για τέτοιες επικίνδυνες προβλέψεις. Είναι όμως και η δράση που εξελίσσεται γύρω από το μεγάλο λιμάνι και ένα παζλ που πλέον μοιάζει σχεδόν να σχηματίστηκε. Με 17 νέα πρόσωπα στο ρόστερ, και με έναν προπονητή που έχει ήδη κερδίσει τους περισσότερους με την μέθοδο του.

Ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που ομολογουμένως αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα κουβέντα της αγωνιστικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Το σχέδιο αντίδρασης της κορυφαίας ελληνικής ομάδας, σε μια συγκυρία που από τη μια ο ΠΑΟΚ και από την άλλη η ΑΕΚ νιώθουν ότι γύρισαν τη σελίδα! Η ΑΕΚ ήδη πρωταθλήτρια και ένα βήμα μακριά από την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος και… πρώτο φαβορί για τον επόμενο τίτλο όπως νιώθει και «επικοινωνεί» σε κάθε ευκαιρία.

Στην πραγματικότητα θα είχαν απόλυτο δίκιο αν απέναντι βρίσκονταν οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος. Έχουν πέσει στην περίπτωση όμως! Και εδώ είναι το αλάτι και το πιπέρι της σεζόν 2018-19. Στην περίπτωση μιας ομάδας που δείχνει όχι απλώς να διαθέτει τα αντισώματα αλλά και την τεχνογνωσία μέσα σε ένα καλοκαίρι να πατήσει το… κουμπί και να αλλάξει τα πάντα, επιστρέφοντας δριμύτερη!

Ο Λάζαρος και ο Τοροσίδης. Ο Νάτχο και ο Γκιγιέρμε. Το απίστευτο με τον Ποντένσε. Το προσεκτικό φινίρισμα της περσινής ομάδας. Οι δεύτερες ευκαιρίες σε παιδιά όπως ο Γιαννιώτης, ο Τσιμίκας, ο Βούκοβιτς. Οι γενναίες αποφάσεις. Το βάθος του ρόστερ. Ο τρόπος του Μαρτίνς που παρά την καταιγίδα αλλαγών δείχνει να έχει καταφέρει ήδη να έχει σχηματίσει μια πρώτη αγωνιστική εικόνα ώστε να διεκδικηθεί ο πρώτος στόχος της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε στις αρχές του Απρίλη όταν αποφάσισε ότι θα τα αλλάξει όλα έτοιμος να βουτήξει σε ωκεανό. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου όχι μόνο έχει όψη ανταγωνιστική αλλά φλερτάρει με το… να σκοράρει και ένα γκολ παραπάνω από το καλοκαίρι του 2010.

Διότι τότε πάνω στην… τούρλα της μεγάλης αλλαγής προέκυψαν δύο ανεκδιήγητες διαιτησίες και ένας αποκλεισμός (Μακάμπι) που υποχρέωσε τους Ερυθρόλευκους να επιχειρήσουν εντός των συνόρων από τον Αύγουστο και έπειτα. Μια υποχρέωση που τελικά έκανε καλό στην διαδρομή για να γίνουν η ομάδα που θέλουν με θέα στην επιστροφή τους στον τίτλο, αλλά που τους κόστισε σημαντικά σε γόητρο, αλλά και σε έσοδα.

Τώρα αν και η αλήθεια είναι πως η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ κάθε άλλο παρά του τα έφερε βολικά, μοιάζει ικανός να κλείσει το καλοκαίρι του εξασφαλίζοντας και την παρουσία του στη φάση των ομίλων μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που αν του… κάτσει μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο πεδίο δράσης με θέα στα επόμενα.

Θα είναι πιο δύσκολο να μπει στους ομίλους ο Ολυμπιακός, από το να βγει από αυτούς με την πρόκριση στους «32» ή να πάει την βαλίτσα ακόμη πιο μακριά. Πρώτον διότι δεν θα είναι ίδιος τους μήνες που έρχονται και τέλος πάντων γιατί ο χρόνος θα είναι φέτος σύμμαχος σε αυτή την «από την αρχή» απόπειρα. Και δεύτερον διότι η Μπερνλι είναι μάλλον ο πιο… ακατάλληλος αντίπαλος για αυτή την εποχή. Μια ομάδα που δεν τρώει γκολ ούτε με αίτηση! Μπορεί να το επιβεβαιώσει η Μπασάκσεχιρ που σε σαράντα τελικές προσπάθειες δεν βρήκε δίχτυα στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης. Μπορεί να το συνυπογράψει και όλη η Πρέμιερ Λιγκ, μιας και τη σεζόν που πέρασε η 7η της τελικής βαθμολογίας δέχθηκε 39 γκολ σε 38 αγωνιστικές. Ένα περισσότερο από την πρωταθλήτρια 2017 Τσέλσι, και από τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ!

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024