Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία Γένοβα: Μελέτη είχε προειδοποιήσει για τη τη γέφυρα το 2017

Τραγωδία Γένοβα: Μελέτη είχε προειδοποιήσει για τη τη γέφυρα το 2017

Φαίνεται πως η γέφυρα είχε ήδη παρουσιάσει ορισμένα προβλήματα λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της το 1967.

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Ιταλία, όπου 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μετά την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας δύο ιταλικές εφημερίδες, La Stampa και Repubblica.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε μηχανολογική μελέτη, που είχε ανατεθεί από την ιταλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Autostrade το 2017, η εταιρεία είχε δεχτεί προειδοποίηση για την κατάσταση των περιβεβλημένων με τσιμέντο καλωδίων που «κρατούσαν» τη γέφυρα.

Φαίνεται πως η γέφυρα είχε ήδη παρουσιάσει ορισμένα προβλήματα λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της το 1967. Κάποιοι στύλοι μάλιστα είχαν ενισχυθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ δεν είχε γίνει κάποια περαιτέρω συντήρηση έκτοτε.

Ωστόσο η εταιρεία Autostrade, σε δηλώσεις της έχει αναφέρει ότι παρακολουθούσε την κατάσταση της γέφυρας και αντέδρασε «με έναν τρόπο που δεν συνάδει απολύτως με τις προσδοκίες και απαιτεί περαιτέρω έρευνα».

Μέρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτή η ανωμαλία στην αντίδραση των στύλων μπορεί να είχε σχέση με τη διάβρωση του μετάλλου σε ορισμένα καλώδια. Μία από τις ιδιαιτερότητες της γέφυρας είναι πως τα καλώδιά της είχαν περίβλημα από μπετόν, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την εκτίμηση της κατάστασής της.

Βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων, η εταιρεία ανακοίνωσε μια προσφορά 20 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο φέτος καθώς σχεδίαζε να ενισχύσει τους στύλους που δεν είχαν ενισχυθεί από τη δεκαετία του 1990.

Οι έρευνες κάτω από τα συντρίμμια συνεχίζονται καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων αγγίζει έως και τα 20 άτομα.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί φωτιά στα ερείπια η οποία εμπόδισε την επιχείρηση, που πιθανότατα να προκλήθηκε από μια σπίθα από εξοπλισμό κοπής μετάλλων και ξεκίνησε από μια αποθήκη κάτω από την κατεστραμμένη γέφυρα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024