Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης για Τουρκία : Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες προκλήσεις

Ανδρουλάκης για Τουρκία : Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες προκλήσεις

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» διαμήνυσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας πως «τα ελληνοτουρκικά δεν έχουν λυθεί»

«Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να είμαστε  πολύ προσεκτικοί» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία μετά και την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Αναφερόμενος στην ευτυχή αυτή εξέλιξη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «ο Ερντογάν θα εκμεταλλευόταν την κράτησή τους και, όταν ήθελε να κάνει ένα άνοιγμα στην Ευρώπη, θα τους ελευθέρωνε, ούτως ώστε να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης».

«Το έκανε και είδαμε και την επικοινωνία που είχε αμέσως μετά με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τον Μακρόν» πρόσθεσε, μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

Μιλώντας για τις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα, από εδώ και πέρα, ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές πως «τα ελληνοτουρκικά δεν έχουν λυθεί σε καμία των περιπτώσεων. Δεν έχουν λυθεί ούτε τα προβλήματα της Ελλάδας, ούτε της ΕΕ με την Τουρκία», υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις».

«Πρέπει η Ευρώπη να βάλει κανόνες σε αυτή την σχέση. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μείνουμε σε αυτή την κατάσταση με την Τουρκία (σσ. να βρίσκεται υπό ένταξη στην ΕΕ) και να μπουν κάποιοι όροι που θα πιέσουν τον Ερντογάν να αλλάξει στρατηγική» συνέχισε.

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όπως τι θα γίνει με την ΑΟΖ στην Κύπρο», τονίζοντας ότι «εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και η Ευρώπη και ο αμερικανικός παράγοντας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πώς θα αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση, ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024