Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλλονιά : Έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους τα φιδάκια της Παναγίας

Κεφαλλονιά : Έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους τα φιδάκια της Παναγίας

Στις εκκλησίες της Παναγίας, σε Μαρκόπουλο και Αργίνια

Την εμφάνισή τους έκαναν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά, προσελκύοντας εκατοντάδες τουρίστες και προσκυνητές, που βρέθηκαν στο νησί το Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να δουν τα «ευλογημένα» φιδάκια στις εκκλησίες της Παναγίας (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) σε Μαρκόπουλο και Αργίνια.

Τα φιδάκια της Παναγίας, που το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, έχουν δέρμα βελούδινο και στο κεφάλι και τη γλώσσα τους σχηματίζεται ένα μικρό σταυρουδάκι.

Εμφανίζονται στην περιοχή ανήμερα του Σωτήρος και εξαφανίζονται αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου. Την πρώτη εμφάνισή τους, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, την έκαναν πριν από 470 περίπου χρόνια, όταν πειρατικά πλοία προσάραξαν στο νησί και οι πειρατές προσπάθησαν να βεβηλώσουν και να λαφυραγωγήσουν τη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να τις προστατέψει. Σύμφωνα με το μύθο, η Παναγία, εισακούοντας τις προσευχές τους, έστειλε φίδια που περικύκλωσαν το μοναστήρι και έδιωξαν τους πειρατές, σώζοντας έτσι και τις καλόγριες.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι μέχρι και σήμερα ανεξήγητο» αναφέρει η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΣΕΑΔΕ και μέλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίου, Όλγα Άνθη Καρδακάρη, που έζησε όπως λέει πρώτη φορά το «θαύμα».

«Το δέρμα τους είναι απίστευτα μαλακό, σαν βελούδο, αλλά το αξιοπερίεργο είναι πως είναι ζεστά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Φέτος εμφανίστηκαν περίπου δέκα φιδάκια, με τους ντόπιους να νιώθουν ιδιαίτερη χαρά, καθώς πιστεύουν ότι το νησί θα είναι ευλογημένο και δε θα το βρουν κακουχίες.

Τα φιδάκια της Παναγίας, που έχουν δώσει και το όνομά τους στην Παναγία τη Φιδιώτισσα, θεωρούνται ακίνδυνα και θαυματουργά, και πολλοί μαρτυρούν πως, όταν τα ακούμπησαν, θεραπεύτηκαν από ανίατες αρρώστιες. Τα φιδάκια κρέμονται στην εικόνα της Παναγίας, στα στασίδια και τα προσκυνητάρια, ακόμη και στο Ευαγγέλιο.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024