Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Το οικονομικό σύστημα στη χώρα είναι απολύτως σταθερό

Ρωσία: Το οικονομικό σύστημα στη χώρα είναι απολύτως σταθερό

Στις 13 Αυγούστου η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου ήταν 68,66 ρούβλια ανά δολάριο

Αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στη Ρωσία εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πεσκόβ ανέφερε ότι το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα είναι απολύτως σταθερό.

Μάλιστα για την πτώση του ρουβλίου έως τα 100 ρούβλια ανά δολάριο, στην περίπτωση που επιβληθούν νέες κυρώσεις απάντησε:

«Βλέπετε ότι υπάρχει μια δυναμική διαφορετικών κατευθύνσεων. Πράγματι παρατηρείται μια συγκεκριμένη διακύμανση. Αλλά επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις δηλώσεις εκείνων που ηγούνται του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, ότι το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα στη χώρα είναι απολύτως σταθερό».

Σημειώνεται ότι στις 13 Αυγούστου η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου ήταν 68,66 ρούβλια ανά δολάριο, που σημαίνει ότι το δολάριο ενισχύθηκε κατά 10%. Παράλληλα η πτώση που ρουβλίου σε σχέση με το ευρώ την ίδια περίοδο ήταν μικρότερη και κυμάνθηκε στο 6,8%, αν και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ρουβλίου ήταν 78,15 ρούβλια ανά ευρώ.

Παρόλα αυτά από τις 14 Αυγούστου το ρούβλι άρχισε να ανακάμπτει και σήμερα η ισοτιμία έχει φθάσει να είναι 67,55 ρούβλια ανά δολάρια, ενώ το ευρώ έφθασε τα 78,15.

Οι φόβοι για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων ήταν αυτοί που άσκησαν τις βασικές πιέσεις που είχαν δεχθεί οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών και το ρούβλι τον Αύγουστο.

Οι διακυμάνσεις ήρθαν μετά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον στη Μόσχα για επιβολή κυρώσεων, με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, πίσω από την οποία οι ΗΠΑ βλέπουν τη Ρωσία. Ωστόσο η Ρωσία έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024