Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti Prototype 10: Ηλεκτρικός ρετροφουτουρισμός

Infiniti Prototype 10: Ηλεκτρικός ρετροφουτουρισμός

Η πολυτελής φίρμας της Nissan θα αποτυπώσει μέσω της εντυπωσιακής σχεδιαστικής μελέτης που θα παρουσιαστεί στην Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα, το εξιδανικευμένο ηλεκτρικό μέλλον με την μορφή ενός καλλίγραμμου speedster.

Η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα teaser, υπό την μορφή σκίτσου, από το εντυπωσιακό μονοθέσιο speedster που θα παρουσιάσει στις 23 Αυγούστου στο Pebble Beach της Καλιφόρνια και με το οποίο φιλοδοξεί να αποτυπώσει την κατεύθυνση επιδόσεων που έχουν τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα σχέδιά της.

Το Infiniti Prototype 10 όπως ονομάζεται το νέο πρωτότυπο μοντέλο, δείχνει να παίρνει τη σκυτάλη από το ρετρό εμπνεύσεως Prototype 9 που η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στην αντίστοιχη διοργάνωση το 2017, υιοθετώντας μια σαφώς πιο φουτουριστική σχεδιαστική γραφή όπου δεν μπορεί κανείς παρά να αναγνωρίσει στοιχεία από το Q Inspiration Concept που η Infiniti παρουσίασε νωρίτερα μέσα στο 2018 και το οποίο αποτελεί οδηγό για το αισθητικό της μέλλον.

«Το Prototype 10 απηχεί μια σειρά σχεδιαστικών μοτίβων που χαρακτήρισαν τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών όταν η ισχύς μεταφραζόταν σε υψηλών επιδόσεων μονοθέσια τετράτροχα. Το σκεπτικό μας βέβαια έχει ως επίκεντρο το ηλεκτρικό μέλλον κάτι που αντικατοπτρίζεται απολύτως στην φόρμα και στις επιμέρους λεπτομέρειες. Θεώρησα ιδανικό να αντλήσω έμπνευση από μια αισιόδοξη αλλοτινή εποχή κατά την οποία τα αυτοκίνητα καθορίζονταν αποκλειστικά από την χαρά της οδήγησης», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Infiniti και ιθύνων νους του Prototype 10, Karim Habib.

Όπως ωστόσο εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το Prototype 10 δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην παραγωγή λειτουργώντας απλά ως σχεδιαστικός φάρος για τα φιλόδοξα σχέδια της πολυτελούς φίρμας της Nissan, σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης αλλά και αισθητικής.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι η Infiniti σκοπεύει να λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το 2021 υπό την μορφή ενός τετράθυρου μοντέλου με επιρροές από το Q Inspiration Concept και κύρια στόχευση στην κινεζική αγορά.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024