Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμη η Ρωσία να άρει περιορισμούς βίζας σε ορισμένες κατηγορίες Τούρκων

Έτοιμη η Ρωσία να άρει περιορισμούς βίζας σε ορισμένες κατηγορίες Τούρκων

Όπως ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Ρωσία είναι έτοιμη να καταργήσει το καθεστώς βίζας για ορισμένες κατηγορίες τούρκων πολιτών

Ένα βήμα πιο κοντά έρχονται ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που η αμερικανοτουρκική κρίση καλά κρατεί.

Όπως ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Ρωσία είναι έτοιμη να καταργήσει το καθεστώς βίζας για ορισμένες κατηγορίες τούρκων πολιτών.

«Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία για την κατάργηση των θεωρήσεων για επιχειρηματίες, οδηγούς φορτηγών και κατόχους επίσημων διαβατηρίων» μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, με τον τούρκο ΥΠΕΞ να σημειώνει πως «η επιθυμία μας είναι η πλήρης άρση των θεωρήσεων».

Σχετικά με τα ταξίδια χωρίς θεώρηση για τους τούρκους πολίτες στις χώρες της ΕΕ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Το 2010 υπογράφηκε μια συμφωνία βάσει της οποίας οι πολίτες των δύο χωρών θα μπορούσαν να εισέλθουν στη Ρωσία και την Τουρκία για περίοδο έως 30 ημερών χωρίς βίζα, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2016, η Μόσχα ανέστειλε τη λειτουργία καθεστώτος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με την Άγκυρα.

Στις 15 Απριλίου 2016, η Άγκυρα εισήγαγε ως αντίποινα την επιβολή καθεστώτος θεωρήσεων κατά των ρώσων πολιτών που εισέρχονται στην Τουρκία με υπηρεσιακά διαβατήρια. Οι κάτοχοι διπλωματικών και εσωτερικών διαβατηρίων θα μπορούσαν να επισκεφθούν την Τουρκία χωρίς βίζα. Την 1η Ιουνίου 2016, η τουρκική πλευρά επέκτεινε το καθεστώς βίζας κατά των επαγγελματιών οδηγών και των συνοδών τους που έχουν ρωσική υπηκοότητα και πραγματοποιούν μεταφορές φορτίων και επιβατών στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο του 2016, η τουρκική πλευρά έθεσε το ζήτημα της κατάργησης των περιορισμών θεωρήσεων που είχαν εισαχθεί νωρίτερα, ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, η Μόσχα αποφάσισε να παγώσει επ’ αόριστον τις διαπραγματεύσεις.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024