Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ στη Μάντσεστερ Σίτι με το σκάνδαλο ρατσισμού «BBQ»

Σοκ στη Μάντσεστερ Σίτι με το σκάνδαλο ρατσισμού «BBQ»

Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να ξεκινούν έρευνα για έναν γνωστό σκάουτ τους, ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια με αποδέκτες νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μια μεγάλη αναταραχή βιώνει τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και γενικότερα το αγγλικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με έναν σκάουτ του συλλόγου, ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια με αποδέκτες νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν το σκάνδαλο.

Ο λόγος για τον Ντιν Ράμσντεϊλ, ο οποίος κατηγορείται ότι αναφέρεται σε έγχρωμους ποδοσφαιριστές με τον όρο BBQ, εννοώντας «big, black, quick» (σ.σ. μεγάλοι, μαύροι, γρήγοροι).

Ο Ράμσντεϊλ φέρεται να χρησιμοποίησε τον εν λόγω χαρακτηρισμό μπροστά σε ατζέντηδες και ανθρώπους των Πολιτών, στη διάρκεια μιας συνάντησης ρουτίνας που αφορούσε το σχεδιασμό της ακαδημίας της Σίτι.

Ένας εξ αυτών, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή, έστειλε επιστολή στη διοίκηση της ομάδας, με συνέπεια να πυροδοτηθεί η σχετική έρευνα. Η Σίτι επισημοποίησε το άνοιγμά της, τονίζοντας πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω όσο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και ότι έχει μηδαμινή ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο Ράμσντεϊλ εργάζεται για την πρωταθλήτρια Αγγλίας από τον Ιούνιο του 2017, ενώ έχει 20ετή εργασιακή εμπειρία στο χώρο των τμημάτων υποδομής στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας μάλιστα υπάρξει επικεφαλής στα αντίστοιχα τμήματα των Λιντς και Πρέστον.

Το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της Mirror:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024